"Велике будівництво" на українських дорогах можна перевірити на інтерактивній мапі" – голова Укравтодору
опубліковано 19 березня 2021 року о 16:25

Перевірити хід ремонтів та будівництва державних доріг, які у рамках програми Президента "Велике будівництво" здійснює Укравтодор, можна на спеціальній інтерактивній карті. Про це у четвер, 18 березня, у програмі "Право на владу" розповів голова Укравтодору Олександр Кубраков.

На карті у режимі реального часу можна переглянути, скільки кілометрів доріг зроблено і де. Мапа була запущена на початку 2020 року і, як показав досвід, вона працює з точністю до найменших ділянок.

"Ми презентували карту у січні минулого року. І от пройшов рік, я передивлявся потім, і все до маленьких діляночок було зроблено. Так, були певні речі… Наприклад, дорога на Очаків – у минулому році вона майже вся була зроблена. Цього року на ній дороблять останній верхній шар і все, ця дорога буде з гарантією", - сказав Олександр Кубраков.

Голова Укравтодору також наголосив, що метою у рамках програми Президента "Велике будівництво" є оновлення більш як 20 тисяч державних доріг до 2023-2024 років. "Це пріоритет. Ми точно розуміємо, що якщо рухатися так, як минулого року, це може бути виконане", - наголосив він.

Олександр Кубраков також висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає у другому читанні законопроєкт, який дозволить посилити контроль за великогабаритним вантажним транспортом. Минулого року Укравтодор встановив на дорогах України 25 комплексів автоматичного вагового контролю, ще стільки ж встановило Міністерство інфраструктури.

"Усі ці об'єкти уже запущені, працюють, ми бачимо цю статистику. Але ми ще не можемо виставляти штрафи. Сподіваюсь, що Верховна Рада підтримає у другому читанні відповідний законопроєкт, який надасть таку можливість. Це буде так само, як з фотофіксацією, коли люди отримують "листи щастя". Так само перевізники почнуть їх отримувати", - додав Олександр Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента України, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко повідомив, що держава у рамках президентської програми добудує Дарницький міст у Києві. Відповідний Меморандум був підписаний 3 березня між головами Укравтодору та Укрзалізниці, на балансі якої перебуває міст.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux