«Вакцинація – єдиний спосіб захиститися від негативних наслідків інфікування COVID-19 та обмежень, що пов’язані з пандемією», – Анатолій Полосков
опубліковано 20 жовтня 2021 року о 14:44

Сьогодні на брифінгу голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков наголосив на основних моментах щодо кількості захворілих, госпіталізованих, вакцинованих в області та іншого, що стосується захисту життя й здоров'я в умовах пандемії.

За його словами, відзавтра діятимуть нові правила щодо міжобласних регулярних та нерегулярних перевезень. Йдеться про здійснення перевезень різними транспортними засобами, зокрема літаками, потягами, автобусами.

Їздити з одного регіону в інший, що перебувають у «жовтій», «помаранчевій» чи «червоній» зонах, зможуть тільки вакциновані особи та ті, хто має документ про негативний ПЛР-тест чи довідку про одужання від COVID-19.

«Аби купити квиток та пересуватися між областями, громадяни повинні мати паперове підтвердження відповідного документа чи його електронний варіант у додатку Дія. Правоохоронці розпочнуть перевірку сертифікатів та довідок в осіб, які пересуватимуться між регіонами», – наголосив Анатолій Полосков.

Згідно з чинним законодавством тепер ті, хто виготовляє підроблені документи, і ті, хто користується ними, будуть притягуватися до відповідальності. Залежно від того, чи це виконавець, чи користувач, звичайна особа чи держслужбовець, на людину може очікувати штраф або кримінальне покарання. У фахівців розроблена система перевірки, за результатами якої уже кілька випадків фальсифікації зафіксовано.

Окрім цього, голова облдержадміністрації нагадав, що з 8 листопада частина закарпатців має бути обов'язково вакцинованою. Це стосується працівників обласної та районних держадміністрацій, центральних органів виконавчої влади на місцях, закладів освіти.

«Хоч ми й зараз у «жовтій» зоні, не можна забувати про обмеження, що почнуть діяти у разі переходу на «червоний» рівень епідемічної небезпеки: бізнес зможе працювати у звичайному форматі тільки за умови наявності у персоналу та відвідувачів закладів документа про виконання повного вакцинального комплексу», – зазначив очільник краю.

У «ковідних» відділеннях області доволі багато завантажених ліжок, проте ситуація не критична. На відміну від Закарпаття в Одеській області кількість осіб, що потребують госпіталізації, надто велика. Там хворим доводиться довго чекати швидку допомогу, адже медики просто не знають, куди везти пацієнтів і де є вільні ліжкомісця. Трапляються ситуації, що машини екстреної медичної допомоги вимушені стояти в черзі до лікарні, аби особу прийняли у відділення.

«Хочу вкотре наголосити, що вакцинація – єдиний спосіб захиститися від негативних наслідків інфікування COVID-19 та обмежень, що пов’язані з пандемією», – додав Анатолій Полосков.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux