В Ужгороді відбувся форум «Цифровізація соціальних послуг: кейс-менеджмент як ключовий інструмент»
опубліковано 09 серпня 2024 року о 14:16

Цифровізація соціальної сфери триває. Війна не зупинила й не сповільнила цей процес, а, навпаки, посилила пошук нових рішень, щоб перевести ці послуги онлайн, зробити їх більш зручними та якіснішими.

На цьому під час відкриття форуму «Цифровізація соціальних послуг: кейс-менеджмент як ключовий інструмент» в Ужгороді наголосив заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан.

«Україна впроваджує нові ефективні технології для покращення якості життя громадян. Низку процесів у соціальній сфері автоматизує ЄІССС, а застосунок та портал Дія спрощують доступ до важливих послуг. Ці платформи активно розвиваються й наповнюються новими потрібними сервісами», – зауважив CDTO області.

Так само зручні послуги до мешканців нашого регіону наближає портал «Допомога Закарпаття». Заступник голови ОВА переконаний, що чим більше та швидше будуть цифровізуватися соціальні послуги, тим легше і зручніше буде їх надавати, а людям – отримувати.

Учасників форуму онлайн привітали заступники міністра соціальної політики України. Під час виступів Костянтин Кошеленко та Уляна Токарєва розповіли, як відбуватиметься цифрова трансформація сфери цьогоріч, окреслили стратегію розвитку соціальних послуг та ЄІССС.

Своєю чергою директорка департаменту соцзахисту населення ОВА Ольга Травіна розповіла про виклики війни та особливості розвитку цієї галузі на Закарпатті. Зокрема, за її словами, в регіоні активно розбудовують мережу надавачів послуг, посилюють співпрацю з недержавним сектором, адже зараз найважливіше – забезпечити якісну, своєчасну підтримку для ветеранів, членів їхніх родин, вимушених переселенців та вразливих категорій населення.

Під час заходу учасники мали змогу ознайомитися з перевагами використання електронного кейс-менеджменту на прикладі ЄІССС, його функціоналом і можливостями. Ці знання вкрай важливі для управління інформацією та процесами, пов'язаними з наданням соціальних послуг громадянам.

Електронний кейс-менеджмент не лише повинен забезпечити більш ефективне та зручне надання соціальних послуг, полегшити взаємодію між соціальними працівниками та клієнтами, а також забезпечити збереження та аналіз даних про клієнтів та їхні потреби тощо.

У форумі, який за підтримки ЮНІСЕФ організували Закарпатська обласна військова адміністрація та Мінсоцполітики, взяли участь представники профільних міністерств і відомств, обласного центру соціальних служб, органів соціального захисту населення, центрів надання адміністративних послуг, регіональних і міжнародних громадських організацій, благодійних фондів, соціальні працівники, надавачі соціальних послуг та інші.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux