Мінсоцполітики працює над удосконаленням механізму гарантій соціальних прав
опубліковано 21 червня 2023 року о 20:30

Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ганна Пророк взяла участь у засіданні круглого столу Проекту ЄС «Право-Justice ІІ», у рамках якого відбулася презентація ключових висновків аналітичного звіту щодо стану виконання судових рішень зобов’язального характеру проти держави.

«Проблема накопичення і невиконання судових рішень у соціальних справах є складною і багатокомпонентною. Мінсоцполітики активно співпрацює з державними органами, зокрема з Міністерством юстиції, для пошуку механізмів виконання рішень судів у справах щодо пенсійного та соціального забезпечення. Зараз перед державою стоять нові виклики, спричинені повномасштабною російською агресією проти України. Є категорії громадян, які потребують додаткового соціального захисту: ветерани війни, діти, які стали сиротами внаслідок російсько-української війни, люди, які отримали інвалідність внаслідок збройної агресії», - наголосила Ганна Пророк.

Заступник Міністра у цьому контексті підкреслила необхідність удосконалення законодавства, поінформувала учасників заходу, що Мінсоцполітики розробляються зміни до Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», відбувається перегляд у цілому соціального законодавства та розробляється новий Соціальний кодекс України, зокрема у співпраці з міжнародними партнерами, що дозволить перезапустити соціальну сферу, комплексно переглянути наявні соціальні гарантії і спрямувати ресурси до тих людей, які потребують допомоги з боку держави.

Ганна Пророк також зазначила, що результат значною мірою буде залежати від консолідації зусиль усіх гілок влади та підкреслила важливість експертної підтримки міжнародних партнерів.

Аналітичне дослідження проблем у сфері виконання судових рішень зобов’язального характеру проти держави було проведене командою національних та міжнародних експертів Проекту ЄС «Право-Justice». У рамках підготовки звіту було розглянуто типові випадки невиконання судових рішень, а також проаналізовано досвід інших країн з цього питання і найкращі регіональні та глобальні практики.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux