Керівництво області відвідало приватний благодійний греко-католицький заклад «Назарет»
опубліковано 16 жовтня 2021 року о 14:38

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков разом із заступником голови облдержадміністрації Ігорем Шинкарюком відвідали приватний благодійний греко-католицький заклад «Назарет», що у селищі Королево Берегівського району.

«"Назарет" є острівцем захисту і спокою, тут відчувається особлива аура добра. Це результат безмежної любові до дітей і до справи як засновника отця Івана Ісайовича – монаха і декана Середнянського деканату Мукачівської греко-католицької єпархії, так і сестер-монахинь», — наголосив Анатолій Полосков.

Цей осередок складається з дитячого садочка, двох будинків сімейного типу, жіночого монастиря і церкви Андрія Первозванного, які розташовані в єдиному комплексі на одній території.

У заклад приходять 70 дітей, більше прийняти не можна, хоча майже 80 нових заявок є на черзі.

У двох дитячих будинках живуть і виховуються 15 дітей – братиків і сестричок – єдиною великою родиною, якою опікуються дві сестри-монахині Олександра Кравацка та Галина Стецик. До речі, сестра Олександра нагороджена орденом Княгині Ольги III ступеня – ця висока відзнака є визнанням добрих справ, які сестра-монахиня робить заради дітей.

За словами очільника краю, будинки сімейного типу функціонують за підтримки держави. Сьогодні державна політика націлена саме на сімейні форми виховання, коли діти-сироти й діти, позбавлені батьківського виховання, живуть у родинному колі, в справжньому родинному будинку, де створені умови для повноцінного розвитку дітей і їхньої повної адаптації до життя в соціумі. Це питання перебуває на особливому контролі Президента України Володимира Зеленського і є одним із пріоритетних завдань органів виконавчої влади на місцях.

«Під час візиту ми зустрілися з вихованцями, багатьох з яких ми вже знаємо, бо вони допомагали нам розчищати від сміття притоки р.Боржава, що на Виноградівщині, під час екоакції. Вони й досі пам’ятають ту спільну працю і з радістю розповідають про неї», — зазначив голова облдержадміністрації.

Керівництво області мало за честь послухати музичні композиції у виконанні дітей, ознайомитися з творчими навичками, здобутими в музичній школі та на навчанні у професійному навчальному закладі.

Усі вихованці відвідують місцеві школи та навчаються разом з іншими дітьми.

Анатолій Полосков та Ігор Шинкарюк поспілкувалися з сестрами-монахинями Галиною та Олександрою, з отцем Іваном Ісайовичем, людиною з великої літери, яка все своє життя присвятила Богу, просвітницькій діяльності, вірою і правдою служить Україні.

Протягом багатьох років отець Іван викладав у духовних навчальних закладах. Свого часу відслужив строкову службу у війську, а у 2014 році, з початку бойових дій на Сході України, пішов на фронт військовим капеланом.

«Приємно відчувати, що діти виховуються у теплій та сімейній атмосфері, сповненій любові й перспектив. Завдяки таким людям, як отець Іван та вихователі будинку, десятки дітей отримують можливість стати гідними членами суспільства.

Ми завжди будемо підтримувати ініціативи у створенні ДБСТ.

Кожній дитині – власна родина. Над цим ми сьогодні повинні працювати всі разом», — підкреслив Анатолій Полосков.















Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux