Актуальний стан пасажиро-транспортного потоку в період літнього туристичного сезону обговорили в ОВА
опубліковано 12 липня 2024 року о 17:44

Під час літнього туристичного сезону в Україні традиційно зростає кількість охочих перетнути держкордон з метою відпочинку чи оздоровлення. На Закарпатті в цей період збільшується пасажиро-транспортний потік на автомобільних та залізничних пунктах пропуску.

Зокрема, на ділянці Мукачівського прикордонного загону цілодобово працюють 6 автомобільних та 1 залізничний пункт пропуску, повідомив начальник відділу організації прикордонного контролю штабу 27 прикордонного загону підполковник Ігор Сірий.

«З початком літа та канікул жінки й діти, а також чоловіки, які мають підстави для виїзду за кордон, почали активніше виїжджати до країн ЄС. У порівнянні зі щомісячними показниками з червня кількість оформлених осіб зросла на 35%, транспортних засобів – на 20%, а кількість автобусів збільшилася втричі. Разом з тим різниця з аналогічним періодом минулого року становить всього 3%», – відзначив Ігор Сірий.

За його словами, від початку року на в’їзд та виїзд прикордонні наряди Мукачівського загону оформили 1 742 000 осіб та 385 000 транспортних засобів. Найбільше навантаження припадає на пункти пропуску «Лужанка» та «Вилок».

На ділянці Чопського прикордонного загону функціонують 3 автомобільні пункти пропуску та 4 залізничні, два з останніх – пасажирські. З автомобільних пунктів пропуску основне навантаження пасажиро-транспортного потоку припадає на «Ужгород» та «Чоп» (Тиса), розповів начальник відділу організації прикордонного контролю штабу 94 прикордонного загону підполковник Сергій Шинкарьов.

«У порівнянні з минулим роком значного зростання пасажиро-транспортного потоку на нашій ділянці не відбулося. Як щодо пасажирів, так і щодо транспортних засобів він становить від 10 до 18%. На залізничних пунктах пропуску в зоні відповідальності нашого прикордонного загону також нема значного збільшення кількості пасажиропотоку», – зауважив Сергій Шинкарьов.

Він додав, що на всіх КПП працює єЧерга. Міжнародні перевізники завчасно реєструються в системі й мають повну інформацію щодо очікування перетину кордону, часу руху до пункту пропуску, тривалості проходження контрольних операцій тощо.

Щоб пришвидшити та створити комфортні умови для перетину державного кордону громадянами України та іноземцями, від березня цього року ДПСУ працює разом з фахівцями Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області.

Прикордонники облаштовують додаткові робочі місця, формують резерви експертного складу, посилюють навчання й перерозподіл, постійно аналізують пасажиропотік, застосовують сучасні технічні засоби прикордонного контролю тощо. Своєю чергою Служба виконує функцію утримання, експлуатації, розвитку, будівництва і капітальних ремонтів автомобільних пунктів пропуску.

Обласна служба відновлення та розвитку інфраструктури отримала від Закарпатської митниці майно у 8 пунктах пропуску, які перебували на її балансі, наголосив начальник відділу з міжнародного співробітництва та інвестиційної роботи Служби Микола Ясевич.

«За підтримки міжнародних організацій, зокрема USAID Ukraine, МОМ та Єврокомісії, ми працюємо над облаштуванням пунктів пропуску. Зараз вже розширили смугу руху пасажирською ділянкою, замінили всі модулі для забезпечення комфортної роботи прикордонників і митних органів, відремонтували дорожнє покриття, а також забезпечили КПП генераторами й паливними матеріалами», – зазначив Микола Ясевич.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux