Закарпаття серед лідерів за укладанням договорів на газопостачання
опубліковано 29 жовтня 2021 року о 20:40

Сьогодні голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков у межах робочої поїздки до Одеси взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави.

Основне питання, на якому наголосив Президент України Володимир Зеленський, — вакцинація населення як дієвий спосіб протидії коронавірусній інфекції.

За його словами, в країні щодня антирекорди і захворілих, і померлих. Це має спонукати владу та все населення вживати заходів, щоб збільшити кількість щеплених.

«У нашій області зріс показник імунізованих краян. Так, минулого тижня темпи вакцинації на Закарпатті збільшилися на 110%. Окрім цього, ще місяць тому за добу вакцинувалося близько двох тисяч осіб, а вчора досягнули показника 5005. 

Зараз у нас розгорнуто 1220 ліжок для «ковідних» хворих у 12 медичних закладах, один із яких приймає дітей. Медична система працює злагоджено, тому усі пацієнти отримують необхідну допомогу, необхідну кисневу підтримку та за потреби підключені до штучної вентиляції легень», — наголосив Анатолій Полосков.

Володимир Зеленський також зауважив, що смертність від пандемії за добу вже наближається до добових втрат військових під час Другої світової війни. Днями в країні зафіксували антирекорд за кількістю летальних випадків від COVID-19 за 24 години — 734, а від часу пандемії померло понад 66 тисяч українців.

Також на засіданні обговорили питання початку опалювального сезону. Важливим зараз є збереження тарифів на газ на рівні минулого року, про що був підписаний відповідний меморандум між урядом, НАК «Нафтогаз України» та місцевою владою.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запевнив, що в Україні достатньо запасів природного газу для проходження холодів.

Своєю чергою Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Україна загалом готова до проходження опалювального сезону, адже у сховищах є понад 18,5 млрд кубометрів газу.

«Варто зазначити, що у Закарпатті 100% домогосподарств отримали тепло», — зауважив Анатолій Полосков.

Закарпаття демонструє одні з найвищих показників у країні щодо укладення договорів з НАК «Нафтогаз»: до компанії звернулися 370 бюджетних установ області, 180 із них уже узгоджені для публікації на Prozzoro чи очікують реєстрації після підписання. Це найвищий показник у всій країні.

«Продовжуємо виконання завдань Глави держави, Офісу Президента та Уряду у визначених напрямках. 

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України є майданчиком для ефективної комунікації та розв'язання питань у колі однодумців, який сприяє подальшій якісній співпраці між органами центральної влади, обласними державними адміністраціями та територіальними громадами», — підкреслив Анатолій Полосков.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux