Закарпаття переходить у «жовту» зону епіднебезпеки
опубліковано 22 вересня 2021 року о 17:33

Про перехід України на «жовтий» рівень епіднебезпеки, поточну ситуацію з COVID-19 та вакцинальну кампанію на Закарпатті йшлося на брифінгу в облдержадміністрації.

Вікторія Тимчик, регіональний координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 в області, повідомила, що в регіоні щодня фіксують зростання захворюваності на коронавірус.

За її словами, за попередній тиждень діагностували 265 нових випадків, що на 82% більше, ніж за попередній. Згідно з результатами моніторингу ситуація в області стрімко погіршується, збільшується кількість тестувань та звернень за лікарською допомогою.

«Під особливою увагою випадки захворюваності серед дітей. Так, напередодні виявили 11 нових випадків за добу. Зважаючи на особливості штаму «Дельта», ця цифра буде рости, інфекція стрімко поширюватиметься у дитячих садках і закладах середньої освіти», – зауважила Вікторія Тимчик.

Тому продовжується вакцинація і нарощування її темпів. Минулого тижня вдалося досягли максимального показника, зробивши за добу понад 4 тисячі щеплень. Однак охоплення вакцинацією закарпатців на низькому рівні. Трохи більше 8% населення області отримали дві дози від коронавірусу.

Набирають чинності нові карантинні обмеження. Правильне носіння маски у громадських місцях, соціальне дистанціювання, гігієна рук, дотримання вимог не покидати місць самоізоляції та вакцинація – прості заходи, які рятують життя.

Сьогодні лікарні Закарпаття, у яких приймають хворих на COVID-19, завантажені на 19%, реанімаційні відділення заповнені, а медики чи не щодня фіксують летальні випадки. На цьому наголосив Михайло Поляк, директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня».

На брифінгу директор Центру легеневих хвороб Василь Скрип повідомив, що завантаженість ліжкомісць у закладі становить 25%, пацієнти у важкому стані, а троє підключені до апаратів ШВЛ.

«За останній місяць до нас поступило троє хворих, котрі були вакциновані. Хочу зауважити, що немає жодного пацієнта серед вакцинованих із летальним випадком чи важким перебігом захворювання», – зауважив Василь Скрип.

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Мар’яна Марусинець звернулася до працівників навчальних закладів Закарпаття та закликала бути свідомими усіх і вакцинуватися.

«Наші діти, працівники шкіл та садочків можуть опинитися в такій ситуації, що ми не зможемо забезпечити повноцінний освітній процес, якщо в закладах області буде менше 80 % вакцинованих».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux