Закарпаття готується до запровадження системи електронних черг на КПП
опубліковано 09 вересня 2021 року о 16:28

Сьогодні на пункті пропуску «Чоп – Захонь» голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Й.В. Каймо Кууском, в.о. генерального директора ДП «Укрінтеравтосервіс» Романом Копачем та представником естонської компанії GoSwift Маріусом Кутателадзе.

У межах круглого столу з питань координації інтегрованого управління кордонами сторони обговорили поглиблення співпраці, зокрема у напрямку розбудови дорожньої інфраструктури та запуску спільного пілотного проєкту «Електронна черга перетину кордону» для вантажного транспорту.

За словами очільника області, ініціатива передбачає створення сервісу прогнозованого й гарантованого часу оформлення для перетину кордону, що дозволить зменшити фізичну чергу автотранспорту перед пунктами пропуску.

Йдеться, зокрема, про запровадження сучасної системи електронних черг на КПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке», КПП «Чоп – Захонь» та облаштування комфортних сервісних зон очікування з дотриманням санітарних умов.

«Необхідність таких змін очевидна: черги на кордонах не найкращим чином впливають на нашу інфраструктуру, створюють дискомфорт перевізникам та завантажують траси.

Наше завдання як влади створити комфортні та сучасні умови для всіх, хто займається перевезенням.

Наразі у межах пілотного проєкту говоримо про вантажні автомобілі, проте, сподіваюся, що найближчим часом така система запрацює і для легкового транспорту», – зауважив Анатолій Полосков.

Одним із ключових результатів сьогоднішньої зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю з метою надання міжнародної технічної допомоги.

«Найближчим часом очікуємо на прийняття постанови Кабінетом Міністрів України, що створить нормативно-правову базу для врегулювання цього питання, після чого розпочнемо роботу з втілення ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо оптимізації роботи на пунктах пропуску», – наголосив голова Закарпатської ОДА.

У межах круглого столу сторони також обговорили механізми подальшої співпраці Закарпаття та Естонії.

На зустрічі був присутній і голова обласної ради Олексій Петров.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux