Закарпаття з робочим візитом відвідала радниця – уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна
опубліковано 04 серпня 2023 року о 21:23

У Закарпатській області продовжують реалізацію Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. У кожній громаді працюють над створенням зручних умов та доступних послуг для ветеранів і людей з інвалідністю.

Особливості впровадження відповідної обласної Програми, Плану заходів на 2023-2024 роки та посилення подальшої роботи в цьому напрямку сьогодні обговорили в ОВА за участю радниці – уповноваженої Президента України з питань безбар'єрності Тетяни Ломакіної.

«За ступенем безбар'єрності об'єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю наш регіон увійшов до п'ятірки лідерів у рейтингу профільного міністерства. Попри війну намагаємося покращувати ці показники та забезпечувати комфортні умови для пересування нашими вулицями, у приміщеннях чи для отримання необхідних послуг. Безбар’єрність залишається надпріоритетом», – наголосив голова ОВА Віктор Микита.

Очільник області розповів і про успішний досвід Закарпаття в реалізації Нацстратегії, зокрема у сфері цифровізації. На регіональному порталі Допомога Закарпаття вже функціонують сервіси, які спрощують доступ до необхідної інформації та послуг.

За словами Віктора Микита, платформа дозволяє оформити потрібні документи, заяви онлайн, швидко та якісно отримати низку соціальних послуг. У майбутньому портал планують адаптувати, щоб користування ним було зручним для кожного.

Радниця – уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна нагадала основні пріоритети стратегії, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська. Йдеться про безбар'єрність просторів, сервісів і послуг, товарів та інформації.

«Для людини нічого не має ставати на перешкоді до отримання послуг. Також важливо, щоб до забезпечення відповідних умов безбар’єрності долучалися й роботодавці, місцевий та релокований бізнес», – підкреслила Тетяна Ломакіна.

Також вона зазначила, що зараз на державному рівні розглядають можливість субсидування робочих місць для ветеранів та осіб з інвалідністю. Це дозволить людям продовжувати працювати за фахом, а роботодавцям – сплачувати податки й наповнювати бюджети громад.

Під час робочої наради обговорили й стан дотримання умов доступності в соціальних, медичних, освітніх установах, захисних спорудах та окреслили подальші кроки щодо створення безбар’єрного простору в Закарпатській області.ф

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux