Закарпаття виконало найбільше заходів з реалізації Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року
опубліковано 20 серпня 2024 року о 16:09

Результати виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року представили сьогодні в столиці. Аналіз та операційний план з її реалізації презентувала команда Офісу Омбудсмана за підтримки IREX в Україні.

Урядовці, народні депутати, представники місцевої влади, міжнародні партнери й інші учасники заходу у змішаному форматі також розглянули практичні аспекти та пріоритетні напрямки виконання Стратегії, що була прийнята у квітні 2023 році, на національному та регіональному рівнях.

В обговоренні взяв участь заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан. Він підкреслив, що відповідно до результатів представленого аналізу наш регіон з-поміж інших виконав найбільшу кількість заходів з реалізації Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення – 12. Це майже половина з усіх запланованих заходів, ще приблизно стільки ж здійснюються на постійній основі.

Ідеться, зокрема, про затвердження та реалізацію комплексної обласної програми підтримки ВПО, функціонування регіонального координаційного, гуманітарного штабів та рад з питань внутрішньо переміщених осіб при обласній військовій адміністрації, районних адміністраціях, територіальних громадах, наявність розроблених алгоритмів проведення ремонтів та реконструкції місць тимчасового проживання та низку інших.

Заступник голови ОВА зауважив, що на Закарпаття чи не щотижня приїжджають евакуаційні потяги, саме тому зараз одне з ключових завдань – створити в громадах, котрі приймають вимушених переселенців, фонди соціального житла, до яких увійдуть соціальні гуртожитки, квартири тощо.

«Як із перших днів повномасштабної війни, так і зараз охопити комплексною підтримкою всіх, хто знайшов прихисток у нашому регіоні, вдається за підтримки низки міжнародних партнерів та місцевих волонтерів. Не менш важливою та продуктивною в цьому напрямку є співпраця з громадами й соціально відповідальним бізнесом. Дякуємо всім, хто працює та допомагає, щоб Закарпаття й надалі було надійним тилом для сотень тисяч ВПО. Щодня дякуємо кожному та кожній, хто боронить Україну», – наголосив Олександр Пацкан.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux