Закарпатські пенсійники підбили підсумки роботи за перші три місяці 2023 року
опубліковано 26 квітня 2023 року о 16:47

26 квітня відбулося засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області під головуванням Анастасії Пентек, начальника Головного управління. Члени колегії обговорили підсумки роботи органів Фонду області за І квартал 2023 року. 

Зокрема, про основні показники щодо виконання бюджету та реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення звітувала перший заступник начальника Головного управління Наталія Кіш. Про роботу, спрямовану на призначення, нарахування і виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, доповідала Вікторія Поляковська, начальник управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг.

Як зазначила у своїй доповіді Наталія Кіш, в області забезпечено стабільне фінансування і своєчасна виплата пенсій. Видатки на фінансування пенсійних виплат та грошової допомоги 253,1 тисячі пенсіонерам у I кварталі склали 3 млрд 17 млн грн, що на 412 млн грн (або на 15,8%) більше, ніж за відповідний  період минулого року.

За перший квартал фахівцями Головного управління призначено 12,7 тис. нових пенсій (7,5 тис. - в умовах екстериторіального принципу роботи,  5,2 тис. - за зверненнями мешканців області). Проведено 9,3 тис. індивідуальних перерахунків. Середній розмір пенсій по області станом на 1 квітня становить 4164,47 гривень.

На виконання положень законів України та постанови КМУ №168 від 24 лютого п.р. Головним управлінням з 1 березня проведено індексацію пенсій, яка торкнулася майже всіх категорій пенсіонерів. Зокрема, перераховано пенсійні виплати  240,2 тис. «цивільних» пенсіонерам та 10,5 тис. пенсіонерів силових структур. 

У своєму виступі доповідач також наголосила, що з початку року зазнала змін модель державного соціального страхування, а саме - до Пенсійний фонд України перейшли функції з призначення страхових виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві. Відповідно станом на 1 квітня профінансовано:

- 109,3 млн грн - на виплату допомог у зв’язку з тимчасовою втратою непрацездатності по 8212 заявах-розрахунках 

- 8,1 млн грн - на оплату регресних виплат для 1056 отримувачів. 

Планові показники по надходженню коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду, за звітний період виконано на 144,4 відсотки.

Надходження частки єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування становить 2038,6 млн грн, що на 53,7% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року, або 130% планового показника.

Аналізуючи питання адміністрування житлових субсидій і пільг, Вікторія Поляковська, поінформувала, що станом на 1 квітня фахівцями Головного управління прийнято 12,5 тис. заяв на призначення/перерахунок субсидій і пільг, з них – 8,2 тис. заяв щодо субсидій, 4,3 тис. – щодо пільг. Загалом в області нараховувалося 29,4 тис. домогосподарств – одержувачів субсидій та 20,6 тис. осіб – одержувачів пільг. Видатки на житлові субсидії та пільги у звітному періоді склали 222 млн гривень. 

Члени колегії розглянули й інші питання діяльності та дали конкретні доручення, які відображені у відповідних наказах.

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux