Закарпатські пенсійники підбили підсумки 2022 року
опубліковано 09 лютого 2023 року о 10:53

Підсумки роботи органів Пенсійного фонду Закарпаття за 2022-й рік підбили на засіданні колегії при начальникові Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасії Пентек. Захід відбувся в режимі онлайн за участю заступника Голови правління Пенсійного фонду України Тетяни Король.

Відкриваючи засідання, начальник Головного управління, голова колегії Анастасія Пентек зауважила, що завдяки злагодженій роботі усіх структурних підрозділів фахівці Фонду області змогли швидко адаптуватися до роботи в умовах війни. Тож головне завдання – своєчасно здійснити нарахування та виплату пенсій – виконано.

Аналізуючи результати роботи Анастасія Пентек, зокрема, зазначила, що Головне управління профінансувало пенсійні виплати 253,3 тисячі пенсіонерам, на які спрямовано понад 10,9 мільярда гривень. Загалом з початку року призначено 8,1 тис. нових пенсій, проведено 25 масових та 16 тисяч індивідуальних перерахунків. Минулого року середній розмір пенсії підвищився на 486,1 грн (або на 15,2%) у порівнянні із попереднім періодом і на 1 січня 2023 року становив 3688,24 гривні.

Що стосується фінансових показників, то до бюджету області з усіх джерел фінансування надійшло 11,2 млрд грн. Це на 1,4 мільярда більше, ніж у 2021 році. Планові завдання із надходження власних коштів виконано на 116,3%. При запланованих 34,8 млн гривень надійшло 40,5 мільйона. Тобто понад план мобілізовано 5,7 мільйона гривень.

Також доповідачка відзначила, що виконано планові показники з надходження частини єдиного соціального внеску. Зокрема, минулого року надходження ЄСВ становили 8,2 млрд грн. Порівняно з 2021 роком надходження ЄСВ зросли на 59,1% (або на 3,1 млрд грн).

Однак залишається значною загальна сума заборгованості до Пенсійного фонду, яка станом на 1 січня цього року становила 73,5 мільйона гривень, з якої 61,2 мільйона – борг із відшкодування пільгових пенсій та 12,3 мільйона – несплата страхових внесків. При цьому борг економічно активних підприємств становить 65,3 відсотка загального боргу, ще 34,7% – борг підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства.

Окремо зупинилася у своїй доповіді Анастасія Пентек на нових функціях, які з минулого року додалися Пенсійному фонду, – адмініструванню житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг. Аналізуючи цей напрямок роботи, доповідачка наголосила, що процес реформування непростий, але Головне управління щодня вдосконалює свою роботу. Так, станом на 1 січня 2023 року прийнято 900 заяв на призначення субсидій та 469 заяв на призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу. Мешканцям області виплачено субсидій і пільг в сумі 113,3 мільйона гривень.

Начальниця Головного управління також проаналізувала контрольно-перевірочну та позовну роботу, а також акцентувала особливу увагу на питаннях оцифрування трудових книжок та веденні електронного реєстру листків непрацездатності.

Проте основним завданням, як наголосила Анастасія Пентек, було і залишається якісне обслуговування населення. В цьому напрямку продовжується активна співпраця з органами місцевого самоврядування. Так, станом на 1 січня цього року укладено відповідні договори з 58 територіальними громадами (всього на території області діють 64 громади), що становить 90,6% від їх загальної кількості. В територіальних громадах відділено працює 61 фахівець, протягом звітного періоду надано 3,9 тис. послуг. Також минулого року 13 сервісні центри Головного управління надали 210,4 тис. послуг, зокрема, прийняли 31,4 тис. заяв на призначення (перерахунок) пенсій, видали 42,03 тис. довідок різного характеру тощо.

Завершуючи виступ, доповідачка наголосила, що результати діяльності Головного управління стали можливими завдяки щоденній фаховій роботі всіх структурних підрозділів.

Позитивну роботу пенсійників Закарпаття, які попри значне навантаження в нинішніх умовах виконують поставлені завдання на високому професійному рівні. відзначила у своєму виступі заступниця Голови правління Пенсійного фонду України Тетяна Король. Підсумовуючи засідання колегії, вона зупинилася на основних показниках діяльності Фонду, зосередивши увагу на проблемних питаннях та пріоритетних напрямках діяльності ПФУ на 2023 рік.

На завершення Тетяна Король побажала учасникам колегії не втрачати віру і надію в Перемогу.

Головне управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux