Закарпатська ОДА працює над включенням спортивних об'єктів обласного рівня до перспективної президентської програми
опубліковано 14 липня 2021 року о 20:58

Спорт на Закарпатті перебуває у піке останні 20 років. Зараз завдяки ініціативам Президента України Володимира Зеленського в області є всі передумови та реальні можливості вирвати його з цього комплексу «залишковості» і отримати ривок, який дозволить мати перспективу на десятки років.

Наразі триває робота з підготовки концептуальних пропозицій розвитку спортивної інфраструктури Закарпатської обласної дитячо-юнацької спортивної школи та Спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з гандболу «Карпати», які Міністерство молоді та спорту визначило як основні.

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк.

«Для нас критично важливо бути учасниками національного проєкту Президента Володимира Зеленського на 2022 рік щодо реконструкції 100 ДЮСШ по всій Україні.

Результати спортсменів на пряму залежать від інфраструктури, якої, на жаль, нам сьогодні не вистачає. Тому готуємо пакет пропозицій щодо реконструкції та будівництва нових спортивних об’єктів, де займаються чи у перспективі можуть займатися вищевказані школи», – зазначає Ігор Шинкарюк.

За його словами, сьогодні основну увагу зосередили на СК «ЮНІСТЬ» та Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН», адже саме вони є базовими для підготовки спортсменів наших шкіл.

Стан більшості об’єктів потребує обов’язкової реконструкції. Окремі споруди необхідно будувати вже нового формату.

Також звернули увагу на необхідність реконструкції та будівництва нових ігрових спортивних майданчиків для тренувань спортсменів на відкритому повітрі. Те саме стосується і відкритих тенісних кортів — точно потрібні і криті, для цього є локації.

Як зауважує заступник голови облдержадміністрації, льодову арену, яку планують будувати у 2022 році в Ужгороді, подають як об’єкт ДЮСШ для льодових видів спорту. Поступово тут планують збільшити кількість вихованців школи до 300 дітей. Також це може стати осередком і для професійних команд, зокрема у розрізі Української хокейної ліги.

«Не вистачає арен для боксу, художної гімнастики, басейнів для плавання і водного поло,  комплексів для боротьби, тенісу, майданчиків для пляжного волейболу та інших видів спорту. Всіх забезпечити наразі просто неможливо. Тому зосереджуємося на базових школах визначених профільним Міністерством.

Ми вже маємо досвід розширення мережі спортивних споруд області за рахунок ДФРР та інших джерел фінансування. Тож будемо об’єднувати проєкти та працювати 24/7», – підсумував Ігор Шинкарюк.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux