За підтримки Держпрограми розвитку транскордонного співробітництва реалізовуватимуть важливі проєкти для області!
опубліковано 29 березня 2021 року о 18:00

Іштван Петрушка, заступник голови Закарпатської ОДА, зазначив, що ще минулого року окремі пункти Державної програми розвитку транскордонного співробітництва жваво обговорювалися і залишалися на рівні діалогів. Сьогодні їх включено до переліку завдань, які мають реалізуватися на 2021-2027 рр у межах Державної програми розвитку транскордонного співробітництва 2021-2027.

Іштван Петрушка: «За ініціативи обласної влади та усіх сторін нам вдається сьогодні не просто дискутувати, а скласти список завдань, які  будемо реалізовувати для розвитку нашого Закарпаття».

За словами Іштвана Петрушки, приймається нова Державна програма розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки.

У ній буде включено такі завдання:

- забезпечити участь України у реалізації ініціативи створення нової макрорегіональної Стратегії Європейського Союзу для Карпатського регіону;

- забезпечити розбудову дорожньої та прикордонної інфраструктури, будівництво під’їзних шляхів до пунктів пропуску гірських прикордонних територій Карпат (будівництво та реконструкція близько 1531 км доріг до 2022 року);

- підвищити рівень інфраструктурної та інформаційної доступності гірських прикордонних територій;

- сприяти розвитку недержавних інституцій, громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у сфері транскордонного співробітництва;

- забезпечити співфінансування  проєктів транскордонного співробітництва,  пріоритетних для розвитку регіонів, в рамках Європейського інструменту сусідства та нового фінансового інструменту на 2021-2027 роки.

Відбулося засідання Урядового комітету з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, культури, молоді, спорту та інформаційної політики в режимі онлайн-зв’язку. До якого долучилися заступник голови Закарпатської ОДА Іштван Петрушка та начальник управління єврорегіональної співпраці Олександр Білак.

"Наша мета – знайти дієві механізми у всіх сферах, аби покращити розвиток Закарпаття, відповідно якість життя людей", - додав заступник голови Закарпатської ОДА.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux