За 4 місяці нараховано субсидій на суму 240,1 млн гривень. Петро Добромільський провів нараду із керівниками комітетів територіальних громад
опубліковано 26 травня 2021 року о 20:00

Під керівництвом заступника голови Закарпатської ОДА Петра Добромільського відбулася селекторна нарада з проблемних питань охоплення мешканців Закарпатської області програмою житлових субвенцій.


До участі у нараді були запрошені керівники виконавчих комітетів територіальних громад, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконкомів міських рад, фахівців, відповідальних за цей напрямок роботи.


Спільно пропрацювати питання відповідальної і якісної організації роботи щодо охоплення мешканців області програмою житлових субсидій.


«Програма житлових субсидій – це адресна підтримка громадян, які не мають можливості оплатити комунальні послуги, а не підтримка тих, хто приховує свій майновий і матеріальний стан, має тіньові доходи, не сплачує податки. І це справедливо, адже фінансування призначених субсидій відбувається за рахунок коштів державного бюджету, тобто добросовісних платників податків», - зауважив Петро Добромільський. 


Програмою житлових субсидій  за станом на 1 травня 2021 року в області охоплено майже 40 000 домогосподарств (із 356 тис. домогосподарств, 11 відс.). Середній розмір субсидії в опалювальному періоді - 1544 гривні (максимальний розмір – 9,5 тис. гривень). Всього за 4 місяці поточного року нараховано субсидій на суму 240,1 млн. гривень (у попередній опалювальний період субсидію отримали 38 707 домогосподарств на суму 191 млн. грн). Заборгованість по виплаті субсидій відсутня. 


«Дуже важливо, аби люди, які потребують допомоги, продовжували отримувати житлові субсидії від держави. І тут дуже багато залежить від вас. Важливим також залишається питання забезпечення повноцінного функціонування органів соціального захисту на місцевому рівні в процесі трансформації та укрупнення районів і необхідності збереження кваліфікованих кадрів у системі соціальної підтримки й захисту», - підсумував заступник голови ОДА.


За підсумками наради буде підготовлено і надіслано керівникам територіальних громад, райдержадміністрацій, виконкомів міських рад до виконання відповідне протокольне рішення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux