Віктор Микита підбив підсумки «Великого будівництва» на Закарпатті у 2021 році
опубліковано 21 січня 2022 року о 12:21

Програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» протягом 2021 року активно реалізовувалася й на Закарпатті. На цьому під час звітного брифінгу наголосив голови облдержадміністрації Віктор Микита. 

«Ми працювали над покращенням дорожньої інфраструктури, об’єктів культури, закладів охорони здоров’я, спортивних та освітніх осередків. 

Зараз можемо підбити підсумки сумлінної та командної роботи на благо регіону», – підкреслив очільник області. 

Одним з успішних проєктів національної програми є найбільший флагшток Закарпаття, який встановили до 30-ї річниці незалежності України та з нагоди Дня Державного Прапора в Ужгороді. За словами Віктора Микити, цей стяг є символом свободи країни та нашого народу. 

Працювали в області над покращенням умов для навчання дітей. На 100% завершені роботи у ЗОШ І-III ст. у с. Терново, де учні уже здобувають освіту у новому сучасному закладі. Також закінчили будівництво трьох додаткових корпусів школи с. Неліпино. 

Завдяки реалізації масштабної ініціативи медицина області тепер на якісно новому рівні. Сьогодні відкриті усі 8 приймальних відділень в опорних лікарнях Закарпаття та 8 амбулаторій. У відділеннях екстреної медичної допомоги встановили закуплене за державні кошти сучасне обладнання для швидкої діагностики – УЗД, КТ, рентген-апарати. 

Зокрема, в Обласному протипухлинному центрі, де збудували спеціальний бункер та встановили перший в регіоні модерний лінійний прискорювач, уже лікують онкохворих. Також завершили реконструкцію будівлі Обласного центру нейрохірургії та неврології у м. Ужгород, куди придбали ангіограф. 

Працювали у регіоні і в напрямку розвитку спортивних осередків. Так, у 2021 році роботи з реконструкції та капітальні ремонти завершені у Мукачівській ДЮСШ, спортзалі школи у смт Міжгір’я, на стадіоні «Спартак», басейні Класичної гімназії в Ужгороді.  

«Всього в Україні модернізували два аеропорти, один з яких розташований саме у нас, в обласному центрі Закарпаття. Тут у межах трьох проєктів відновили асфальтобетонне покриття аеродрому на пероні, місцях стоянок літаків та руліжній доріжці. Також зараз триває реконструкція світлосигнальної системи», – зазначив голова облдержадміністрації. 

За програмою «Велике будівництво» в Ужгороді встановили меморіальний символ «Дзвін Перемоги» та провели першочергові протиаварійні роботи пам’ятки архітектури дерев’яної церкви Зіслання Святого Духа у с. Колочава. 

Одним із важливих етапів розбудови області є покращення дорожньої інфраструктури. У 2021 році підрядні організації оновили 238 км маршрутів краю, 58 мостів, 34 підпірні стінки та влаштували 2 майданчики зважування в русі. 

Віктор Микита наголосив, що в регіоні реалізовують флагманський проєкт «Мале карпатське коло». 

«Крок за кроком покращуємо усі об’єкти області, створюємо дедалі кращі умови для життя закарпатців. Кожен реалізований проєкт сприяє підвищенню туристичної привабливості, економічному розвитку краю та збільшенню інвестиційного потенціалу. 

Дякую журналістам і представникам ЗМІ за роботу, запитання під час брифінгу та увагу до діяльності органів виконавчої влади. Важливо, щоб громада знала про динаміку розвитку краю, де інфраструктура займає одне з головних місць.

У 2022 році ще більше планів, які виконаємо разом швидко та якісно!» – резюмував очільник Закарпаття.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux