В Ужгороді стартував дводенний форум «Ветерани і громада: пошук можливостей для реінтеграції»
опубліковано 18 липня 2024 року о 13:11

Мета заходу – обмін досвідом у впровадженні кращих практик реалізації державної ветеранської політики задля надання якісних соціальних послуг ветеранам та ветеранкам.

Відкриваючи форум, заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько наголосив, що про проблеми ветеранів потрібно говорити із самими ветеранами, потрібно будувати роботу з ними передусім на місцях – у громадах, де вони проживають. Звідти починається їх повернення до життя особистого і суспільного.

За його словами, саме тому необхідна максимальна взаємодія між усіма міністерствами, регіональною владою, громадськими організаціями, щоб забезпечити нашим воїнам гідне життя після повернення з передової.

Своєю чергою перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, в області діє чимало ініціатив з підтримки ветеранів та їхніх родин. Тут варто згадати будівництво сучасного реабілітаційного центру, створення Ветеранського простору «ВДОМА», послугу безоплатного зубопротезування, компенсації відсотків за кредитами на придбання житла у межах програми єОселя та чимало інших.

«Важливість і цінність заходу у тому, що він є дискусійним майданчиком для державної, обласної, місцевої влади та громадянського суспільства із демобілізованими захисниками. Це нагода переглянути наші досягнення, зрозуміти, де є недопрацювання і що слід змінити.

Тільки у тісній комунікації та взаємодії із ветеранами, фахівцями у різних сферах можемо спільно зробити якомога більше, щоб показати, що ми цінуємо і дбаємо про наших захисників і захисниць», – зазначив Мирослав Білецький.

До обговорення низки актуальних питань щодо комплексного розвитку ветеранської політики в регіоні долучилися й самі ветерани та ветеранки, а також представники обласної ради, різних інституцій, територіальних громад, громадських організацій, міжнародні партнери та інші.

Учасники форуму дискутуватимуть, зокрема, щодо ролі держави та громад у забезпеченні можливостей для повноцінної реінтеграції ветеранів та ветеранок, окрему увагу приділять вагомому внеску громадських організацій у цей процес. Також вони матимуть можливість разом попрацювати у фокус-групах, щоб розібрати проблемні питання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux