В області допомагатимуть ВПО з працевлаштуванням і професійною перекваліфікацією
опубліковано 07 квітня 2023 року о 20:50

З початком повномасштабного вторгнення значна кількість українців була змушена покинути свої домівки. Чимало людей при цьому втратили роботу й засоби до існування.

Сьогодні вимушені переселенці потребують не лише підтримки в адаптації та забезпеченні базових умов проживання, а й допомоги з працевлаштуванням і професійною перекваліфікацією.

У цьому напрямку наш регіон планує співпрацювати з Міжнародною організацією з міграції. Про перспективи такої взаємодії йшлося на зустрічі заступника голови Закарпатської ОВА Петра Добромільського та Ентоні Секвейра, координатора МОМ в Західному регіоні.

«Зараз ми плануємо здійснити моніторинг і реєстрацію всіх безробітних вимушених переселенців, дізнатися їхню кваліфікацію, а також бажання щодо зміни професії. Після цього проаналізуємо отриману інформацію, щоб підібрати тренерів і підготувати навчальні центри. Паралельно триватиме робота з працедавцями, щоб знати, яких спеціалістів вони потребують», – поділився Петро Добромільський.

Для проведення такого моніторингу в громадах Закарпатської області фахівців необхідно забезпечити комп’ютерною технікою. З цим, за словами координатора Міжнародної організації з міграції, могла б допомогти їхня команда, яка реалізує проєкт «Кожен має значення». Ініціатива передбачає підтримку органів місцевого самоврядування та, зокрема, включає забезпечення технікою і проведення навчань для працівників, які й займатимуться питаннями ВПО щодо пошуку роботи.

Своєю чергою Петро Добромільський підкреслив, що цей проєкт зараз на часі та був би дуже корисним і потрібним для громад Закарпаття, де проживає чимало вимушених переселенців з різних куточків України.

Під час зустрічі також розглянули питання психосоціальної підтримки населення та перспективи співпраці з МОМ у цьому напрямку. Ентоні Секвейра зауважив, що їхня команда розуміє, наскільки ці питання актуальні, тож їхня команда розгляне можливість долучитися до реалізації важливих ініціатив.

Заступник голови ОВА подякував координатору Міжнародної організації з міграції в Західному регіоні за активну співпрацю в різних напрямках.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux