Україна сподівається на допомогу ПРООН у питаннях ефективної організації процесів розмінування
опубліковано 06 червня 2023 року о 11:55

Питання нових підходів до організації гуманітарного розмінування території України були обговорені під час зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економіки України Юлії Свириденко з Координатором з протимінної діяльності ПРООН в Україні Полом Хеслопом.

«Україна прагне пришвидшити гуманітарне розмінування територій. Зокрема, ми працюємо над створенням ринку розмінування, залученням більшої кількості неурядових операторів, а також над посиленням спроможностей урядових інституцій. Одним з ключових питань, вирішення якого дозволить нам прискоритись, є організація чіткої координації робіт, раціональне використання наявних ресурсів. ПРООН має значний досвід з організації процесів розмінування в різних країнах. І ми сподіваємося на допомогу та підтримку Програми розвитку в цьому питанні», - зазначила Юлія Свириденко.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про шляхи оптимізації роботи неурядових операторів, вирішення поточних проблем, напрацювання рішень, що дозволять ефективніше використовувати потенціал піротехнічних підрозділів. Також сторони обговорили питання планування робіт з обстеження, розмінування чи очищення територій, зонування територій та пріоритети розмінування.

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України ознайомила Координатора з протимінної діяльності ПРООН з поточною роботою з обстеження та очищення території України, потребами в техніці, інституціональній та фінансовій підтримці.

Юлія Свириденко висловила вдячність ПРООН в особі Пола Хеслопа за ініціативу та реалізацію в Україні низки проектів, зокрема, в сфері розмінування. Та підкреслила, що Україна зацікавлена в посиленні співробітництва в цій сфері.

Нагадаємо, нині за ініціативи ПРООН в Україні реалізується, зокрема, проект, покликаний залучити світові компанії, що мають передові технології в галузі протимінної діяльності, до розмінування території нашої держави. Компанії, які володіють сучасними технологіями дистанційного обстеження територій, мають змогу випробувати техніку в умовах, наближених до реальних. За підсумками тестування техніка та технології, що доведуть ефективність, будуть залучені до роботи з гуманітарного розмінування території України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux