Україна є частиною глобальної адженди на економічному форумі в Давосі, - Тарас Качка
опубліковано 17 січня 2023 року о 19:32

Під час проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі багато уваги, що передбачувано, сконцентровано на Україні. Про це заявила Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко, що бере участь у форумі в складі української делегації.

Однак, важливим сигналом є присутність України у глобальних дискусіях не лише з точки зору подолання війни, але і у питаннях обговорення майбутнього. Зокрема, з боку Євросоюзу зазначено, що питання промислової незалежності та кліматичної нейтральності Європи багато в чому залежатиме від важливих торговельних партнерів – США і України. Про це розповів заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка у прямому ефірі Національного телемарафону 17 січня, перебуваючи у складі української делегації на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

«Загалом дискусії щодо партнерства з Україною відбуваються навколо трьох опор – це сільське господарство і наша роль в глобальній продовольчій безпеці, адже багато компаній зацікавлені не лише в експорті, але і в розвитку переробної галузі. Безумовно цікавим є розвиток цифрової економіки, всі визнають наше лідерство за багатьма позиціями. І, як не дивно, це промисловість, - той факт, що Україна як кандидат в ЄС і велика країна з промисловим потенціалом є точкою для розташування багатьма компаніями своїх виробництв», - зазначив Тарас Качка.

Заступник Міністра додав, що завтра відбудеться предметна розмова з керівниками глобальних корпорацій, які будуть говорити про свої стратегії щодо України.

Загалом, серед головних завдань, над якими українська делегація працюватиме у Давосі, є формула миру, запропонована Президентом України Володимиром Зеленським та представлена на Форумі Першою Леді Оленою Зеленською. З іншого боку, важливими питаннями для України є міжнародна підтримка у відбудові України, яка має базуватися на приватних інвестиціях з залученням новітніх технологій, розширення торговельно-економічного співробітництва, посилення євроінтеграційних процесів та реалізація нових проектів в Україні, зокрема, пов’язаних з виробництвом.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux