Тристоронній Меморандум про взаємодію органів влади Закарпаття підписано!
опубліковано 18 травня 2021 року о 13:25

Сьогодні голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков, в. о. голови обласної ради Андрій Шекета та голова обласного відділення асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» Іван Дрогобецький у присутності голів ТГ підписали Меморандум про взаємодію.








Уперше в Закарпатській області на офіційному рівні на правах партнерства представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування уклали договір про співпрацю.








Анатолій Полосков, голова Закарпатської ОДА, зазначив, що ця угода сприятиме налагодженню якісної комунікації влади усіх рівнів, розвитку Закарпаття, успішній реалізації реформи децентралізації та впровадженню ефективної регіональної й державної політики в області та Україні загалом.








«Ми розуміємо необхідність діяти разом: у межах однієї громади не може бути щастя, якщо навколо немає порядку. Коли йдеться про рівень безпеки, комфорту, захищеності наших громадян, влада шукає і знаходить спільну мову. Сьогоднішня зустріч – не так про свято, як про роботу з налагодження комунікації та співпраці заради розвитку та успіху Закарпаття», – зазначив Анатолій Полосков.








Очільник облдержадміністрації підкреслив, що територіальні громади області доволі різнорідні. За його словами, є цілком спроможні та потужні громади, а є й такі, що потребують підтримки через недостатній управлінський досвід керівництва, недоліки в системі урядування тощо.








«Меморандум, навчання керівників територіальних громад Закарпаття, які продовжує організовувати ОДА, вивчення й застосування європейського досвіду та успішних міжнародних практик покликані сприяти розвитку 64 територіальних громад області. Ми консолідуємо свої зусилля заради наших краян. Цей Меморандум – це про співпрацю заради закарпатців», – додав Анатолій Полосков.








У результаті підписання Меморандуму сторони домовилися про:


-    сприяння децентралізації та формуванню ефективного місцевого самоврядування в громадах;


-    підтримку процесів розвитку територіальних громад у всіх сферах і забезпечення прав та інтересів громад, органів місцевого самоврядування, мешканців ТГ;


-    організацію поширення кращих практик та обміну успішним досвідом з питань діяльності територіальних громад та їхнього розвитку; 


-    запровадження сучасних форм урядування в громадах (стратегічне планування розвитку, надання адміністративних послуг, впровадження е-врядування та ін.);


-    сприяння імплементації норм і принципів Європейської хартії місцевого самоврядування, міжнародного співробітництва органів місцевого самоврядування та місцевих адміністрацій.


Закарпаття стало 6 регіоном в Україні, де представники влади з метою реалізації ініціативи Президента України та у зв’язку зі створенням Конгресу місцевих та регіональних влад підписали Меморандум про взаємодію.








Захід відбувся в рамках «Регіонального тижня» громад Закарпатської області.








На підписанні були голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, заступники голови облдержадміністрації – Ігор Шинкарюк, Іштван Петрушка, в. о. голови обласної ради Андрій Шекета, голова обласного відділення асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» Іван Дрогобецький, голови 34 територіальних громад Закарпаття, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації ОТГ Валентина Полтавець, експерт Асоціації місцевих влад та регіонів Швеції (SALAR) Магнус Лілестрьом.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux