Стартує обласний конкурс соціальних проєктів
опубліковано 26 грудня 2022 року о 13:51

У Закарпатській області розпочався конкурсний відбір з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями та благодійними організаціями, діяльність яких має соціальну спрямованість. На їх реалізацію надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2023 році.

Перелік пріоритетних напрямків, за якими громадські об’єднання та благодійні організації можуть подавати конкурсні пропозиції:

- Проведення реабілітації та спеціалізованого консультування дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю.

- Реінтеграція людей різних груп ризику.

- Соціальний захист та соціальна адаптація учасників антитерористичної операції / операції об’єднаних сил, учасників бойових дій та їхніх сімей.

- Соціальний захист учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, а також громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

- Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб.

- Соціальний захист ветеранів війни.

- Соціальний захист реабілітованих осіб та осіб, які потерпіли від репресій.

- Соціальна реабілітація та залучення людей похилого віку до активної участі в суспільному житті.

- Надання інших соціальних послуг, здійснення інших заходів щодо підвищення якості надання соціальних послуг, реформування системи надання соціальних послуг населенню тощо.

- Здійснення органами управління громадського об’єднання або благодійної організації заходів, визначених їх статутом (положенням).

Відповідно до п. 32 Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049, пріоритетні завдання повинні бути спрямовані на розв’язання проблем, актуальних під час воєнного стану. Перелік видів діяльності, що можуть бути підтримані, повинні відповідати вимогам правового режиму воєнного стану.

В описі програми (проєкту, заходу), який громадське об’єднання та благодійна організація подає у складі конкурсної пропозиції, обов’язково повинна бути зазначена інформація щодо:

  • забезпечення виконання (реалізації) програми (проєкту, заходу) та досягнення очікуваних результатів у разі зміни безпекової ситуації в умовах воєнного стану;
  • рівня забезпечення безпеки учасників програми (проєкту, заходу) в умовах воєнного стану.

Умови подання конкурсних пропозицій

Підстава: Порядок надання фінансової підтримки з обласного бюджету громадським об’єднанням та благодійним організаціям, діяльність яких має соціальну спрямованість (додаток 4 до Регіональної програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2022 – 2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 02.12.2021 № 464), далі – Порядок.

Терміни подання: конкурсні пропозиції приймаються з 26 грудня 2022 року до 14 січня 2023 року щоденно, крім суботи та неділі, з 08:00 до 17:00 (перерва з 12:00 до 13:00).

Адреса для подання документів: м. Ужгород, пл. Народна, 4, каб. 135-137, 1-й поверх облдержадміністрації.

Контакти для довідок: тел. (0312) 61-55-40, e-mail: zakchornob@ukr.net

Учасники конкурсного відбору подають конкурсні пропозиції або декілька конкурсних пропозицій Організатору конкурсного відбору у друкованій формі з урахуванням вимог, визначених Порядком.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux