Стартував відбір вин-амбасадорів України: як долучитися?
опубліковано 02 серпня 2024 року о 09:45

Виноробів Закарпаття запрошують узяти участь у Третьому Всеукраїнському відборі офіційних вин амбасадорів міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin».

Корпорація «Укрвинпром» є офіційним партнером-амбасадором Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина (Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin), який керує найбільшим культурним центром, присвяченим вину як культурній, універсальній і живій спадщині – La Cité du Vin. Це єдиний у всьому світі грандіозний музей вина, розміщений у французькому місті Бордо, що пропонує кожному відвідувачу неймовірну подорож планетою, крізь віки та культуру кожної країни.

Чому представляти своє вино у La Cité du Vin престижно і важливо?

Основною місією Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина та центру La Cité du Vin є захист, презентація та пізнання культурних, історичних й інтелектуальних відомостей стосовно вин з різних країн та регіонів світу. Фонд прагне донести цю живу, універсальну спадщину до якнайширшої аудиторії. Долучившись до центру, кожна країна істотно підвищує та закріплює свій міжнародний імідж як виноробної держави світу, а підприємства, які її представляють у La Cité du Vin, – набувають світового визнання та високого статусу «послів вина» своєї країни.

Насамперед вражає кількість представників цільової аудиторії La Cité du Vin. З моменту відкриття 1 червня 2016 року La Cité du Vin став жвавим соціальним центром, а також обов’язковим визначним об’єктом для туристів і мешканців Бордо та його околиць. Щороку La Cité du Vin приймає в середньому 500 000 відвідувачів 180 різних національностей, а також понад тисячу французьких і міжнародних журналістів. Упродовж року в центрі відбуваються близько 400 приватних заходів. І це лише середні показники, які з кожним роком зростають.

La Cité du Vin представляє багатство та різноманітність світового виноробства, тож для кожного винороба є великою честю презентувати власну виноробну продукцію у ролі «посольських» вин своєї країни з-поміж різноманітних найкращих вин, зібраних з усього світу

Як це працює?

Вина, які офіційний партнер відбирає у своїй країні і передає La Cité du Vin, виставляють у різних секторах музею та презентують під час різних подій та проводять окремі дегустації по країнах. За вхідний квиток одного туру музеєм кожний відвідувач може вибрати з найкращих п’ятнадцяти різноманітних світових вин, перелік яких регулярно змінюється. Команда La Cité du Vin допомагає відвідувачам обрати вино, яке вони хотіли б відкрити та продегустувати. У щоденних дегустаційних майстернях на відвідувачів чекають справжні сенсорні відкриття, пов’язані з різними темами, винами та сортами винограду з усього світу. Також у центрі відбуваються регулярні програми культурних заходів з презентаціями різних «посольських» вин.

Довідково

Минулорічні вина-«амбасадори», які отримали міжнародне визнання, були представлені під егідою президента Франції Еммануеля Макрона під час щорічних виставок Wine Paris і Vinexpo Paris, в Університеті Сорбонни, в Українському культурному центрі в Парижі та на багатьох дипломатичних заходах. Вкотре беручи участь у відборі для La Cité du Vin, українські винороби ще більше можуть зміцнити свої позиції на світовому ринку та адаптуватися до міжнародних стандартів, демонструючи світові свою автентичність, традиційність та унікальність.

Що отримує підприємство від участі у проекті «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin»?

✓ Світове визнання бренду підприємства та його продукції як виноробного

«посла» України

✓ Значне підвищення статусу та зміцнення іміджу підприємства в Україні

✓ Розширення ринків збуту

✓ Безкоштовна реклама, зокрема й міжнародна, за винятком видатків,

пов’язаних із замитненням і доставкою продукції у Францію

✓ Представлення продукції у La Cité du Vin

✓ Широка цільова аудиторія

✓ Вина, відібрані під час ІІІ Всеукраїнського відбору офіційних вин амбасадорів, також потрапляють під рекомендацію Michelin Editions 2* та Lonely Planet завдяки їхньому зв'язку з Cité du Vin.

Які перші кроки необхідно зробити, щоб долучитись до проєкту?

1. Заповнити реєстраційну форму з інформацією про зразки виноробної продукції, надані для участі у відборі (дегустації).

2. Забезпечити оплату організаційного внеску в розмірі 700 грн (для учасників Укрвинпрому 400 грн) за одне найменування.

3. Відібрати найкращі зразки своєї виноробної продукції в кількості 5 зразків одного найменування і надати до 20 серпня 2024 р. із супровідними документами (акт відбору зразків, посвідчення про якість) та надіслати за адресою: Укрвинпром м. Київ, вул. Васильківська, 37. Вина, які переможуть, мають належати до однієї партії з винами, які будуть представлені у La Cité du Vin – у кількості не менше ніж 30 пляшок одного найменування.

4. У разі перемоги і набуття зразками виноробної продукції, які надало підприємство, статусу офіційних «посольських» вин 2024, забезпечити оплату за митне оформлення та логістику доставки до Франції.

5. Надати інформацію про підприємство та подані Вами вина на українській та англійській мовах спільно із фотографіями та логотипами (для розміщення у каталозі).

6. Участь представника у церемонії нагородження 30 серпня 2024 року у Дипломатичній академії МЗС України.

Контактний номер: 0676761172 Ольга Василівна,

Електронна пошта ukrvinprom_kyiv@ukr.net

Кількість «посольських» вин – обмежена: у La Cité du Vin буде

представлено лише 21 найменування вин від України.

Захід проходитиме у два етапи:

1. 28-29 серпня відбудеться відбір 21 найкращого посольського вина у Лабораторії сенсорного аналізу в Українському інституті вина.

2. 30 серпня в Дипломатичній академії МЗС України пройде урочисте нагородження виробників переможців відбору та надання винам звання Ukrainian Wine Ambassador 2024.

Подія відбудкться за ініціативи корпорації «Укрвинпром» та Дипломатичної академії МЗС України, за участю Асоціації сомельє України та Українського інституту вина, за підтримки Офісу Президента України, Мінкультури, Мінагрополітики, Мінекономіки, Міністерства закордонних справ, Держпродспоживслужби, Державної податкової служби та Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux