Стан погашення заборгованості з виплат заробітної плати у Закарпатській області
опубліковано 30 червня 2021 року о 13:27

Сьогодні під головуванням заступника очільника облдержадміністрації Іштвана Петрушки відбулося онлайн-засідання членів обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу із головами райдержадміністрацій та міськвиконкомів.

«Невиплата заробітної плати безпосередньо впливає на рівень життя та фінансове становище населення. Рівень життя працівників та їхніх родин залежить не тільки від рівня оплати праці, але й від механізму її виплати, саме тому ці питання перебувають під постійним контролем керівництва облдержадміністрації», – зазначив Іштван Петрушка.

Під час наради члени комісії проаналізували поточну ситуацію щодо погашення роботодавцями боргів перед працівниками.

Крім цього, розглянули питання про дотримання норм трудового законодавства та вжиті заходи щодо своєчасної виплати заробітної плати працівникам проблемних підприємств, а також заслухали їхніх керівників.

Іван Завидняк, заступник директора департаменту економічного та регіонального розвитку, торгівлі, залучення інвестицій, забезпечення виконання державних програм та контролю за їх виконанням Закарпатської облдержадміністрації, доповів про ситуацію щодо виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ, організацій області.

У межах онлайн-засідання також обговорили стан погашення заборгованості до Пенсійного фонду України, здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення

Так, загальна ситуація, що склалася із виплатою заборгованості із заробітної плати станом на сьогодні в Закарпатській області, становила 11 758, 6 тис. грн, що порівняно з попереднім місяцем більше на 1942, 9 тис. грн.

Із позитивного варто зауважити, що частково погашена заборгованість на таких економічно активних підприємствах, як: «Едельвейс - Лего», «Транс - Уж», «Агропромислова фірма Леанка», Великоберезнянський районний територіальний центр соціального обслуговування.

Повністю погашена заборгованість на «Тячівському районному підприємстві технічної інвентаризації» та «Медичному центрі -Покров».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux