Що робити, щоб не отруїтися їжею влітку?

опубліковано 14 серпня 2025 року о 16:10

Харчове отруєння – досить поширене захворювання серед дорослих та дітей. Найчастіше його причиною стає вживання зараженої їжі або напоїв. 

Ризик виникнення проблем з травленням суттєво зростає у спеку, адже при високих температурах бактерії розмножуються надзвичайно швидко.

Харчове отруєння може статися будь-коли й будь з ким. Часто воно супроводжуються нудотою, блюванням, діареєю, болем у животі та підвищенням температури. 

Запобігти інтоксикації допоможуть:

  • Стабільна гігієна;
  • Дотримання правил зберігання їжі;
  • Термічна обробка продуктів;
  • Вживання безпечної води.

Сумніваєшся у якості продуктів – краще не вживай їх. У разі виникнення симптомів одразу звертайся до лікаря!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux