Шанс на нове життя в лікарнях області отримали 7 важких пацієнтів
опубліковано 13 березня 2023 року о 12:33

Завдяки американським та місцевим медикам шанс на нове життя в лікарнях Закарпаття отримали 7 дорослих і маленьких пацієнтів.

Група пластичних хірургів протягом тижня проводила надскладні операції українцям. Як усе було та, найважливіше, як зараз почуваються пацієнти, розповів перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Спершу американські спеціалісти працювали у Закарпатській обласній дитячій лікарні, де прооперували трьох діток із важкими вадами. Одна з процедур стосувалася лікування незрощеного піднебіння. Дитина пережила вже 4 операції, але тепер після всіх випробувань можна нарешті забути про лікарні. Ще двоє малих пацієнтів мали складні післяопікові травми, які впливали на можливість рухати кистю», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, з дітьми здебільшого працювала американка Оксана Джексон, мама якої народилася неподалік Полтави. Вона ще з 2013 року допомагає українським лікарям боротися з важкими недугами у дітей, які потребують хірургічного втручання.

Ще однією не менш важливою ціллю приїзду фахівців була допомога пораненим військовим та практичне навчання лікарів з Ужгорода, Вінниці, Львова проводити складні мікрохірургічні втручання. В операційних Обласної клінічної лікарні ім. А. Новака робота кипіла по 8-12 годин. Є випадки, коли пацієнтам проводили по 2 операції.

Як розповів перший заступник керівника краю, був військовий зі складною травмою передпліччя з ураженням судин, м’яких тканин і нервів. Медики не тільки реконструювали руку, щоб сховати дефекти, спричинені пораненням, а й зробили все, аби повернути рухливість кисті. Для цього довелося пересаджувати не тільки м’яз, а й судини, нерви, шкіру. Ще одному пацієнту відновлювали нижню щелепу, нарощуючи кісткову частину, взяту із гомілки, пересаджували шкіру, щоб наростити губу.

«За цей тиждень 7 пацієнтів отримали шанс знову жити повноцінним життям. Це вражаюча робота фахівців із застосуванням новітніх технологій. Зараз усі пацієнти почуваються добре, відновлюються після операцій.

Ми сподіваємося, що наша співпраця продовжиться, що завдяки спільним зусиллям обох країн вдасться допомогти ще багатьом людям. У наших американських друзів є щире бажання допомагати, а в українських лікарів – вчитися і рятувати життя дітям і захисникам, які ціною власного життя і здоров’я боронять державу», – прокоментував Мирослав Білецький.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux