Реалізація проєктів з покращення та розбудови прикордонної інфраструктури – тема наради в Закарпатській ОДА
опубліковано 10 грудня 2021 року о 18:55

Сьогодні в. о. голови облдержадміністрації Петро Добромільський провів нараду щодо реалізації проєктів з розбудови та покращення КПП Закарпаття.

Основне питання стосувалося стану робіт на пункті пропуску «Ужгород» – «Вишнє Нємецьке».

«На нашій частині триває один з останніх етапів облаштування пішохідно-велосипедної доріжки. Словацька Республіка ж має завершити роботи на своїй половині. Зараз триває розв'язання юридичних питань, що дозволить запустити новий тип переходу на цьому КПП», – наголосив Петро Добромільський.

За його словами, на цій локації також завершили укладання мереж водопостачання та водовідведення й розпочали встановлення відеонагляду і комунікацій спецзв’язку. Окрім цього, Державна митна служба України оголосила тендер для відновлення навісу на вантажній ділянці.

Учора Уряд затвердив запровадження електронної черги перетину кордону, що передбачає створення сервісу та інфраструктури для прогнозованого часу перетину кордону. Завдяки цьому вдасться усунути черги вантажного автотранспорту перед пунктами пропуску для автомобільного сполучення.

«Погоджувальні процедури тривали з 2020 року, останні зауваження, що обговорили у Секретаріаті Кабміну, вже врегульовані, а зміни внесені до оновленого проєкту», — зауважив Петро Добромільський.

Він додав, що ще одним перспективним пунктом пропуску є «Біла Церква» – «Сігету Мармацієй», на який уже виділено кошти, оформлено право власності на земельну ділянку. Фінансування передбачено до 2024 року, але разом із міжнародними партнерами планують паралельно завершити будівництво до кінця 2023 року.

У межах зустрічі також обговорили роботи на інших КПП, можливості створення сервісних зон тощо.

«Для нас дуже знаково, що в області спільно з керівництвом держави та міжнародними партнерами впроваджуються такі проєкти. Дякуємо за постійну підтримку, зокрема й у розбудові прикордонної інфраструктури, Президенту Володимиру Зеленському», — наголосив Петро Добромільський.

До наради долучилися народний депутат України Михайло Лаба, перший заступник начальника Закарпатської митниці Микола Кутєпов, начальник управління адміністративно-господарської діяльності Закарпатської митниці Едуард Маляр, голова Ужгородської РДА Радіон Кіштулинець, представники підрозділів облдержадміністрації, Держгеокадастру та інші.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux