Рахівщина: роботи з ліквідації наслідків паводку тривають
опубліковано 12 липня 2021 року о 18:43

Керівництво області разом з громадою, представниками спеціалізованих служб та нацгвардійцями продовжують ліквідовувати наслідки стихійного лиха в смт Ясіня Рахівського району.

«За останні два дні роботи на цій локації для швидкого і об’ємного виконання завдань залучили велику кількість сил та засобів», – зауважив голова Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Полосков.

У Стебному відновлюють дорожнє покриття зруйнованих автошляхів. Тут працює важка техніка, яка розчищає русло річки, триває укладка каменю для укріплення зруйнованих берегів. На двох ділянках здійснили укладку труб та звели переїзди для техніки і транспорту місцевих мешканців.

Триває монтаж електроопор та кабелю для повного відновлення електропостачання усіх домогосподарств. Фахівці встановлюють базовий трансформатор, який учора привезли для заміни знищеного.

За словами очільника області, зранку до робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації долучилися підрозділи Національної гвардії України (в/ч 3002), які на чолі з командиром батальйону підполковником Сергієм Солов’єм оперативно прибули на місце події. Військовослужбовці допомагають жителям відновлювати домівки та розчищають прибудинкову територію.

Продовжують роботу комісії з актування наслідків завданої шкоди домогосподарствам.

«Це питання критично важливе, тому перебуває у фокусі уваги і під особливим контролем голів територіальної громади та райдержадміністрації. Відповідальним особам дав відповідні доручення посилити роботу у цьому напрямку», - підкреслив голова Закарпатської ОДА.

На місці ліквідації наслідків повені керівництво області поспілкувалося з місцевими мешканцями.

«Сьогодні велике релігійне свято апостолів Петра і Павла, проте більшість людей все ж таки працює і відновлює свої домівки, господарство та намагається повернутися до нормального життя», - додав Анатолій Полосков.

Всі структури, які беруть участь у ліквідації наслідків паводку, перебувають на місцях і виконують завдання за призначенням. Планується залучення додаткових одиниць техніки та особового складу, зокрема й місцевих підприємств.

Голова облдержадміністрації наголошує, що роботи ще дуже багато, однак щоденно спостерігається позитивна динаміка у всіх напрямках. Кінцевий орієнтир – повне відновлення життєдіяльності населених пунктів, які постраждали від паводку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux