Про соціальну підтримку мешканців Мукачівщини говорили сьогодні в Закарпатській ОДА
опубліковано 04 червня 2021 року о 14:20

Під головуванням Петра Добромільського, заступника голови Закарпастької ОДА, пройшла нарада щодо соціальних питань.


«Важливо, аби люди, які потребують допомогу, отримували соціальну підтримку та захист від держави вчасно та у повному обсязі із спрощенням процедур отримання такої. Президент В. Зеленський, очільник Закарпаття, КМУ та народні депутати тримають це питання на постійному контролі. Варто приділяти значної  уваги в процесі продовження реформи й пришвидшити формування відділів соціального захисту населення в громадах. Люди мають відчути, що ними опікуються», - зазначив Петро Добромільський.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Добромільський звернув увагу на важливості налагодження взаємодії кожної громади з органами влади під час реформи децентралізації, а також забезпеченні стабільної роботи органів соціального захисту.


Спільно сторони обговорили: 


1. Про організацію взаємодії між територіальними громадами та структурними підрозділами з питань соціального  захисту населення району;


2. Про стан призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги;


3. Про роботу щодо встановлення статусу багатодітної сім’ї, присвоєння звання «Мати-героїня», призначення компенсації замість «пакунку малюка» та видачі натуральної допомоги, оздоровлення дітей та запобігання і протидії домашньому та гендерно зумовленому насилллю.



«Саме тому ми продовжуємо цикл навчань у кожному районі Закарпаття, до яких залучаємо і департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, і  територіальні громади, і структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, бо мета у нас одна: працюємо заради людей», - відзначив Петро Добромільський. 


У нараді узяли участь керівники виконавчих комітетів територіальних громад Мукачівського району, керівники управління соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації (його структурних підрозділів у Сваляві та Воловці), управління соціального захисту населення Мукачівської міської ради, фахівці, відповідальні за відповідні напрямки роботи.


За підсумками наради буде підготовлено і надіслано керівникам територіальних громад, райдержадміністрацій,  міської ради до виконання відповідне протокольне рішення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux