"Питання підтримки людей з особливими потребами на Закарпатті для мене одне з пріоритетних напрямків", - Анатолій Полосков
опубліковано 04 червня 2021 року о 19:51

Питання підтримки людей з особливими потребами на Закарпатті для мене одне з пріоритетних із дня вступу на посаду голови облдержадміністрації.


Соціальна підтримка держави, інфраструктурна складова створення необхідних умов для цієї категорії краян та інші елементи щоденно покроково впроваджуються у межах відповідних програм Президента України Володимира Зеленського. 


"Сьогодні ці елементи знайшли чергове логічне завершення", - сказав Анатолій Полосков. 

Разом із першим заступником Мирослав Білецький, представниками територіальної громади та адміністрацією центру голова Закарпастької ОДА відкрив відділення надання соціальних послуг у комунальній установі «Соціально абілітаційно-реабілітаційний центр “Парасолька”» на Тячівщині.


Центр є спільним проєктом України та Швейцарії і є прикладом успішного міжнародного співробітництва. Свою основну діяльність центр здійснює за рахунок державного фінансування. Для розвитку нових послуг партнери залучають спонсорську допомогу та підтримку міжнародних організацій. 


На сьогодні у центрі проживає 25 молодих людей з розумовими та/або фізичними вадами. За ними доглядають близько 40 працівників.


Реформа системи соціальних послуг в Україні є однією із найважливіших за останні 10 років.


Саме завдяки наданню соціальних послуг людина, дитина може подолати складні життєві обставини або мінімізувати наслідки таких обставин.


Два року тому у соціальному абілітаційно-реабілітаційному центрі «Парасолька» вдалося відкрити відділення раннього втручання. 


Його робота спрямована на захист інтересів дітей раннього віку – з народження – до 4-х років, із порушеннями розвитку чи ризиком їх виникнення – та на підтримку їхніх батьків. 


Наразі на обліку у відділенні перебувають 32 такі сім'ї з дітьми, які отримують фахові консультації логопеда, психолога, лікаря, реабілітолога.


Центр «Парасолька» був створений як пілотний проєкт, тож хочеться, щоб він став прикладом для створення центрів такого типу в Україні, згідно з планом дій з реорганізації інтернатних закладів.


"Дякуємо всім, хто долучається до реалізації таких проєктів", - відмітив голова облдержадміністрації. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux