Петро Добромільський відвідав Обласний будинок дитини у Сваляві
опубліковано 19 листопада 2021 року о 20:45

Днями заступник голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський завітав до Обласного будинку дитини у Сваляві. 


Мета візиту – обговорити проблемні питання та перспективи розширення й перепрофілювання закладу. 


У зв’язку з проведенням реорганізації вивільнено і підготовлено на базі Обласного будинку дитини ряд приміщень для надання комплексних реабілітаційних послуг.


Як зауважив Петро Добромільський, постанова КМУ «Про затвердження положення про центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям» дає можливість власникам підприємств зробити перепрофілювання окремих будинків дитини у такі нові центри та суттєво покращити якість надання медичної допомоги дітям з особливими потребами, які мешкають у відповідних громадах.


За його словами, у 2021 році КНП «Обласний будинок дитини» внесено до «Переліку реабілітаційних установ,  закладів охорони здоров’я, які здійснюють заходи з  реабілітації дітей з інвалідністю» згідно з Постановою КМУ від 27 березня 2019 року № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю».


«Таким чином, потужність перепрофільованого підприємства суттєво підвищиться, кількість послуг зросте. Тут зможуть надавати медичну допомогу за європейськими стандартами в межах 6 пакетів медичних гарантій від НСЗУ», – відмітив Петро Добромільський. 


Це надасть змогу охопити чимало закарпатських родин, які мають дітей з особливими потребами, сучасними послугами з медичної реабілітації, паліативної допомоги, амбулаторно-консультативної допомоги та послугами моделі раннього втручання.


Згідно з Національною стратегією щодо деінституціалізації будинки дитини системи МОЗ повинні бути перепрофільовані в інші підприємства, які будуть надавати сучасні медичні послуги у своїх громадах не тільки дітям-сиротам, а також дітям з особливими потребами. 


Заступник голови облдержадміністрації, зокрема, проінспектував хід виконання ремонтних робіт, адже тут завершують капітальний ремонт із заміною твердопаливного котла. 


За словами директора закладу Володимира Бейреша, будівля також потребує встановлення додаткового пандуса для зручності і можливості функціонування новоствореного відділення реабілітації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux