Петро Добромільський провів зустріч із консулами Румунії в Солотвино Граціаном-Флоріном Пирву та Георге Ангелом
опубліковано 06 грудня 2021 року о 17:12

В. о. голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський провів зустріч із консулами Румунії в Солотвино Граціаном-Флоріном Пирву та Георге Ангелом. 

Сторони обговорили перспективи розбудови прикордонної інфраструктури, розвитку гірських регіонів та можливості співпраці для вдосконалення соціальної сфери.  

«Одне з ключових завдань, яке ставить перед нами Президент України Володимир Зеленський, – налагодження транскордонного співробітництва. Запуск нового цілодобового пункту пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй» дозволить покращити економічну співпрацю між Україною та Румунією, розвантажити існуючий МАПП «Дякове» та очікувати збільшення потоку іноземних туристів у Закарпаття», – підкреслив Петро Добромільський.  

Проєкт землеустрою КПП вже затвердили та виділили земельну ділянку площею майже 12 га за межами населеного пункту Біла Церква Тячівського району.  

За словами в. о. голови облдержадміністрації, важливо, що до майбутнього пункту пропуску вже збудована якісна дорожня інфраструктура за президентською програмою Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Під час зустрічі сторони обговорили також можливості для залучення іноземних інвестицій у регіон через будівництво індустріальних парків. 

«Розбудова ефективної мережі індустріальних парків є одним із пріоритетних напрямів роботи. Це сприятиме створенню нових робочих місць у  громадах, що дозволить розв'язати питання трудової міграції. Спільними зусиллями продовжуємо працювати для покращення якості життя мешканців гірських регіонів», – наголосив Петро Добромільський.  

На зустрічі йшлося і про співпрацю для розвитку соціального напрямку, а саме – удосконалення умов навчання та комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. 

Петро Добромільський зазначив, що вже маємо напрацювання у соціальній сфері, в галузі культури й мистецтв і готові брати участь у відповідних проєктах.  

«Упевнений, що результати спільної роботи сприятимуть розвитку українсько-румунських відносин», – підсумував в. о. голови Закарпатської облдержадміністрації. 

У зустрічі також взяв участь народний депутат України Михайло Лаба.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux