ОВА презентувала можливості для бізнесу та механізм отримання компенсації за придбання генерувальних установок
опубліковано 28 червня 2024 року о 15:08

Відбулася вже 12 онлайн-зустріч «Діалог влади і бізнесу». Цього разу йшлося про нові можливості для підприємців та потенційних інвесторів, а також про надання державної фінансової допомоги фізичним особам, які придбали і встановили генерувальні установки.

Заступник голови ОВА Олександр Пацкан відкрив захід і зазначив, що завдяки такій платформі, як «Діалог влади і бізнесу», вдається посилювати комунікацію з підприємцями, потенційними інвесторами, презентувати їм актуальні пропозиції та можливості. Така робота дуже важлива для сталого розвитку економіки наших громад і регіону в умовах війни.

Він додав, що з усіма інвестиційними пропозиціями, інформацією про земельні ділянки та вільні виробничі площі можна ознайомитися в спеціальному каталозі, який розробив департамент економічного та регіонального розвитку ОВА. Ці матеріали можна завантажити за посиланням.

Зокрема, для місцевого та релокованого бізнесу зараз доступні понад 40 об’єктів для інвестування. Йдеться як про земельні ділянки, котрі можна викупити в ТГ, так і про вже готові виробничі потужності, які належать приватним особам і з певних причин сьогодні не експлуатуються, зазначив директор департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Тарас Триндяк.

«Кожна ділянка, яку пропонує територіальна громада чи бізнес, має свої особливості. Саме тому в розробленому інвестиційному паспорті кожної локації ми вказали її основні характеристики – площу, цільове призначення, кадастровий номер, тип власності, наявність комунікацій тощо. Також зазначили додаткову інформацію щодо об’єкта й представили його візуал», – наголосив Тарас Триндяк.

За детальнішою інформацією можна звернутися до безпосередніх власників чи відповідальних осіб у громадах, контактні дані яких теж доступні в каталозі.

Своєю чергою заступниця директора департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Мирослава Фатула розповіла, як фізичні особи можуть отримати фінансову допомогу за встановлення у власних домогосподарствах генерувальних установок.

«Державна підтримка надається Фондом розвитку підприємництва у вигляді повної компенсації процентних ставок за кредитами фізичних осіб. Відсотки відшкодовуються на один кредитний договір та на одну точку обліку. Максимальна сума кредиту на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання – 480 тисяч гривень терміном на 5 років», – зауважила Мирослава Фатула.

Нагадуємо, що для бізнесу також продовжує діяти регіональна програма компенсації частини вартості придбаних альтернативних джерел «Energy Help». Щоб скористатися нею, потрібно подати заявку на порталі «Допомога Закарпаття».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux