Основне із сьогоднішнього брифінгу керівництва Закарпатської ОВА
опубліковано 29 квітня 2022 року о 19:39

Про поточну ситуацію в соціальному та економічному житті регіону йшлося на брифінгу в Закарпатській ОВА.

«Першочергові кроки, які мала виконати влада і громади, для того, щоб надати переселенцям можливість перебувати в області, – зроблено», – зауважив Віктор Микита.

За його словами, переселенці отримують щомісячну фінансову допомогу з різних джерел для забезпечення основних потреб. Мова про виплати у розмірі 2 220 грн за спільною програмою Уряду, ООН та Закарпатської ОВА, 2 000 грн на особу й окремо 3 000 дітям та людям з інвалідністю від держави.

Керівник краю додав, що чимало ВПО після війни таки залишаться у нашому регіоні, тому провели аналіз ринку нерухомості. Так, для вимушених переселенців підготували близько 500 квартир: їх викупить і передасть людям у користування держава.

Зосередили увагу й на освітньому процесі: зараз в області навчаються понад 3 200 учнів з інших регіонів України. За кордоном – близько 20 тисяч дітей.

Віктор Микита наголосив, що Закарпаття лідирує в Україні за кількістю підприємств, які розпочали свою діяльність на території інших регіонів. Таким чином тут створили майже 10 тисяч нових робочих місць. Окрім того, зокрема завдяки бізнесу, вдалося перевиконати обласний бюджет на 10%.

До того ж цього тижня в регіоні відкрили Ситуативно-аналітичний центр при Закарпатській ОВА. Заступник очільника краю Ігор Шинкарюк повідомив про запуск ініціативи та першочергові кроки:

«Зараз приєднуємо до системи всіх суб’єктів, які забезпечують безпеку на території регіону, зокрема СБУ, Держприкордонслужбу, Держспецзв’язку та інших. Сьогодні є надзвичайно висока потреба у всіх структур, які займаються оперативно-пошуковою та контррозвідувальною роботою, отримувати інформацію високотехнологічними й кібернетичними системами».

Заступник голови ОВА Олександр Пацкан зазначив, що станом на сьогодні подали всі необхідні документи на створення Закарпатського IT-кластеру, тож за декілька днів спільноту офіційно зареєструють.

Також він додав, що айтівці продовжують розміщуватися в області. Так, «Intellias», «Genesis», «EPAM Ukraine», «SoftServe» вже мають офісні приміщення в Ужгороді, вони готові приймати на роботу фахівців.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux