«Оптимізація КПП "Ужгород – Вишнє Нємецьке" – одне з ключових питань у розбудові прикордонної інфраструктури», – Віктор Микита
опубліковано 28 січня 2022 року о 13:19

Сьогодні в обласному центрі Закарпаття перебуває делегація Словацької Республіки.

Аби обговорити актуальні питання співробітництва та реалізації спільних проєктів, зокрема щодо розбудови прикордонної інфраструктури, голова облдержадміністрації Віктор Микита провів зустріч за круглим столом із представниками Уряду та Парламенту Словаччини.

«Із закордонними партнерами ми говорили про покращення уже наявної прикордонної інфраструктури. Тобто оптимізація пункту "Ужгород – Вишнє Нємецьке" – в пріоритеті. Реконструкція тут триває. Реалізацію проєкту взяв під особистий контроль.

Роботи за планом повинні бути завершені до кінця першого півріччя. Гальмування робіт через суб’єктивні чинники абсолютно є неприпустимим, тому ми будемо ретельно слідкувати за кожним етапом», – наголосив Віктор Микита.

За його словами, це один із ключових інфраструктурних проєктів області, що вимагає особливої уваги.

Перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький зауважив, що у пункту пропуску з української сторони достатня потужність, є чотири смуги для руху автомобілів, а в межах президентської програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» продовжують відновлення дороги М-08 обхід Ужгорода - КПП «Ужгород».

«Сьогодні ми озвучили наміри, а від остаточного рішення залежить продовження будівництва автомагістралі D1. Зараз роботи зупинилися за м. Кошіце у с. Бідовці, тому потрібно визначити, у якому напрямку до державного кордону України вести далі магістраль.

Для нас важливо розуміти наміри щодо розбудови прикордонної інфраструктури зі словацької сторони на найближчі 5-10 років, аби рухатися з сусідами в одному напрямку», – зауважив Віктор Микита.

Також керівництво області отримало від представників Словацької Республіки пропозицію щодо створення європейської групи територіального співробітництва.

«Така зустріч була важливою для обох сторін, адже ми визначали стратегію та напрямки співпраці. Дякую за увагу до нашого краю!» – підкреслив очільник краю.

У складі делегації сусідньої держави: члени Національної ради Словацької Республіки, Парламентської Групи Дружби Словацької Республіки з Україною Мілош Сврчек, Мілан Потоцький, Войтех Тот, уповноважений міністра транспорту та будівництва Словацької Республіки з автомагістралі D1, Бідовце – кордон України, Ярослав Грегуш, радники Прем'єр-міністра Словацької Республіки Едуард Бураш, Растіслав Їлек, Генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгороді Павол Паніс, почесний консул України в Словаччині Станіслав Обіцький.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux