Олександр Пацкан узяв участь у VІІ Міжнародному ветеранському форумі «Україна. Ветерани. Єдність»
опубліковано 23 серпня 2024 року о 14:07

На VІІ Міжнародному ветеранському форумі «Україна. Ветерани. Єдність» у Києві наш регіон представили заступник голови ОВА Олександр Пацкан та 11 ветеранів з різних куточків Закарпаття.

Масштабний захід покликаний обговорити втілення ветеранської політики на загальнодержавному та місцевому рівнях, подальшу підтримку й залучення демобілізованих захисників і їхніх рідних до розвитку країни та своїх громад. Цього року в ньому взяли участь майже 700 ветеранів і ветеранок, членів їхніх сімей та родин загиблих.

Під час відкриття форуму Президент Володимир Зеленський наголосив, що має бути організована українська ветеранська політика, щоб ветерани в нашій країні були цілковито інтегровані в суспільне життя. Саме тому Глава держави підписав указ, яким доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Також у заході взяли участь прем’єр-міністр України, голова ВРУ, урядовці, керівники профільних відомств, представники місцевої та регіональної влад, ветеранських і громадських організацій, дипломати й інші. У межах форуму вони мали можливість обмінятися досвідом, презентувати успішні проєкти, нові перспективні ініціативи, які втілюють на місцях, щоб підтримати наших Героїв та їхніх близьких.

«Сьогодні ветерани й ветеранки повинні відчувати не лише нашу велику вдячність та шану за їхню стійкість, хоробрість, а й мають розуміти, що вони по-справжньому вдома, що вони важливі тут і зараз. Наш обов’язок – створити всі умови, щоб кожен і кожна з них повернулися до мирного життя у своїх громадах, щоб розвивалися й розвивали нашу країну», – наголосив Олександр Пацкан.

За його словами, на Закарпатті системно працюють над тим, щоб ветеранська спільнота та рідні захисників мали доступ до належних соціальних, реабілітаційних послуг, психологічної допомоги, могли пройти професійну адаптацію, перекваліфікацію, започаткувати й розвивати власну справу, щоб і надалі підтримувати Збройні сили та дбати про відбудову України після її перемоги.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux