Очільник Закарпаття провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні
опубліковано 06 жовтня 2022 року о 11:25

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою, де обговорили питання транскордонного співробітництва України та Румунії, серед яких розбудова інфраструктури, підтримка вимушених переселенців, ЗСУ тощо.

Віктор Микита поінформував Александру Віктора Мікулу про те, що протягом двох останніх місяців Укрзалізниця відновила дві дільниці колії. Залізничники відбудували 19,3 км колії від Рахова до держкордону та 1,1 км від держкордону до Тересви, де знаходиться ще один пункт пропуску для залізничного сполучення «Тересва — Кимпулунг ла Тиса». Держмитслужба готова до встановлення відповідного обладнання та забезпечення роботи персоналу на ПП.

«Нашою метою є відкриття нових залізничних пунктів пропуску. Однак зараз питання не просувається через очікування робіт на суміжній стороні. Тривають перемовини з Румунією щодо відновлення інфраструктури на дільницях "Кимпулунг-ла-Тиса — Сіге Камара" та держкордон — "Валя-Вишеулуй", які знаходяться на території сусідньої країни. Тільки тоді можна буде розпочинати наступний етап з облаштування пунктів пропуску», – зазначив очільник Закарпаття.

У зв’язку з цим керівництво області спільно з румунськими партнерами ініціювали активізацію роботи з питання відновлення залізничного шляху. Запланували зустріч на рівні профільних міністерств транспорту та інфраструктури, яка фіналізує підготовчі роботи румунською стороною і дозволить завершити проєкт.

«Ми усі розуміємо, що це не лише питання прикордонного руху, а й продовольчої безпеки. Адже Румунія серед інших – стратегічний партнер України щодо експорту сільськогосподарської продукції», – підкреслив Віктор Микита і подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Румунії в Україні Александру Віктору Мікулі за постійну підтримку нашої країни й Закарпаття зокрема.

За словами голови Закарпатської ОВА, з перших днів широкомасштабного вторгнення окупанта на територію України румунські партнери включилися в роботу з організації гуманітарних коридорів для прийняття вимушено переміщених осіб на тимчасове проживання до своєї країни, постачання гумдопомоги для Закарпаття й інших регіонів, де ведуться активні бойові дії, а також транзиту палива на територію України для врегулювання паливної кризи.

«Завдяки постійній комунікації та ефективній спільній роботі разом із консулом Румунії в Солотвино Граціаном-Флоріном Пирву ці коридори не зупинилися ні на мить», – резюмував Віктор Микита.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux