Очільник області провів нараду з головами територіальних громад Берегівщини
опубліковано 06 січня 2022 року о 14:07

У межах робочої поїздки на Берегівщину голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Микита зустрівся з керівниками ТГ району, щоб обговорити функціонування громад, місцеві бюджети та інші проблемні питання.

«Розмова непроста, однак необхідно донести до всіх, що неприйняття бюджетів в окремих громадах – неприпустимі речі, які не мають бути у сучасному Закарпатті. Мова про життєдіяльність та функціонування ТГ, тому тут ніяких компромісів. Будемо допомагати у цьому питанні», – зауважив Віктор Микита.

Окремо на зустрічі йшлося й про протидію поширенню коронавірусу та активізацію вакцинальної кампанії. Сьогодні це питання ключове, а в цей процес повинні включитися усі керівники. 

«Запевняю, що контроль за дотриманням вимог законодавства та нормативних документів, які регулюють питання карантинних обмежень, буде системним та ефективним. Разом з тим громади більш свідомо будуть ставитися до цих процесів», – наголосив очільник краю.

Також порушили питання майбутнього будівництва та функціонування заводу механізованої переробки твердих побутових відходів у Яношівській ТГ. 

Як зазначив Віктор Микита, громади повинні виконати ряд умов і створити спільне комунальне підприємство, яке забезпечить його роботу. Сьогодні є розуміння щодо цього напрямку роботи та консолідація зусиль.

«Окрім цього, продовжуємо реалізацію проєктів та ініціатив Президента України Володимира Зеленського на території району. Це сотні мільйонів державних інвестицій», – додав голова облдержадміністрації.

За його словами, у 2022 році розпочнуть втілювати нову ініціативу за кошти Державного фонду регіонального розвитку – проєкт будівництва магістрального водогону від ВОС «Мала гора» у м. Берегове. Мешканці будуть підключені до водопровідної мережі міста, яка надасть можливість безперебійно постачати холодну воду у домогосподарства. 

Загальна кошторисна вартість робіт становить 25,8 млн грн. У 2022 році з ДФРР планують виділити 5,3 млн грн, а співфінансування забезпечить територіальна громада. 

«Для мене особисто конструктивна робота з громадами – пріоритет. Але ефективно працювати можемо тільки на зустрічних курсах, а обласна державна адміністрація – беззаперечний партнер в усіх критично важливих питаннях», – наголосив Віктор Микита.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux