Новий формат надання соціальних послуг Закарпаття презентувало на Форумі регіональних координаційних центрів
опубліковано 16 жовтня 2023 року о 18:07

Новий формат надання соціальних послуг Закарпаття презентувало на першому масштабному Форумі регіональних координаційних центрів у Києві, який відбувся за ініціативи віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук.

Заступник голови ОВА Петро Добромільський наголосив, що ветерани, військовослужбовці та їхні родини, вимушено переміщені особи, сім’ї з дітьми-сиротами і ті, які перебувають у складних життєвих обставинах, потребують безперешкодного й швидкого доступу не лише до стандартних соціальних послуг, а й до ширшого спектра підтримки.

«Тільки в нашому регіоні зараз проживає понад 88 тисяч отримувачів соціальних послуг, з них майже тисяча сімей перебуває в складних життєвих обставинах, 70 тисяч осіб з інвалідністю та близько 400 тисяч ВПО. Насамперед цим людям необхідна допомога з працевлаштуванням або відкриттям власної справи, юридично-документальним, психосоціальним і психологічним супроводом. Наша мета – створити максимально зручні умови, щоб комплекс необхідних послуг кожен із них міг отримати швидко та якісно», – зазначив Петро Добромільський.

Тому в регіоні, за його словами, планують створити осередок, який би об’єднав центри підтримки цивільного населення й ветеранський простір та працював як центр життєстійкості. Такий соціальний сервіс-центр підтримки ветеранів і цивільного населення може діяти на базі вже наявних центрів надання соціальних послуг та центрів соціальних служб.

Також під час Форуму регіональних координаційних центрів заступник голови ОВА та керівник Координаційного центру підтримки цивільного населення при обласній військовій адміністрації Петро Добромільський отримав Подяку Кабінету міністрів України за роботу в соціальній сфері.

Захід об’єднав понад сто учасників з усіх регіонів країни та з-за кордону: керівників координаційних центрів областей, міжнародних організацій та донорів, а також представників громадських і волонтерських організацій.

Учасники мали змогу не лише обговорити ключові питання розвитку координаційних центрів як адміністративної платформи для гуманітарної підтримки цивільного населення та пріоритети на 2024 рік, а й поділитися власними ефективними напрацюваннями.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux