Незабаром на Ужгородщині з'явиться модульне містечко для вимушених переселенців
опубліковано 07 березня 2023 року о 19:56

Модульне містечко для вимушених переселенців незабаром з’явиться в селі Середнє Ужгородського району. 12 будиночків уже змонтували, зараз тривають ремонтні роботи та облаштування благоустрою.

Хід реалізації проєкту оглянув голова Закарпатської ОВА Віктор Микита спільно з офіційною делегацією уряду Словацької Республіки. Партнери долучилися до втілення ініціативи зі створення нового житла для внутрішньо переміщених осіб.

Також у межах візиту керівництво області та представники словацького уряду завітали до евакуйованих українців з Маріуполя, які мешкають у будинку поруч. Тут за підтримки благодійного фонду «Карітас» вже відремонтували перший поверх, а зараз проводять реконструкцію інших приміщень.

Загалом у будинку проживають 24 українці, серед них – 11 дітей, деякі переїхали на Закарпаття з батьками, а чиїсь найрідніші залишилися на тимчасово окупованій території. Зокрема, трьох дітей взяло під опіку подружжя волонтерів Володимира та Оксани Завадських, які з перших днів війни під ворожими обстрілами займалися евакуацією українців з Маріуполя.

Віктор Микита подякував подружжю за сміливість, небайдужість і турботу: «У вас по-справжньому велике та добре серце, а сьогодні ще й велика родина, де любові й тепла вистачає для кожного. Сьогодні і завжди ви – одна команда».

Під час зустрічі поспілкувалися про актуальні потреби мешканців будинку та запевнили в подальшій комплексній допомозі, зокрема й щодо продовження соціального і правового супроводу. Голова Закарпатської ОВА також висловив вдячність міжнародним партнерам та представникам благодійного фонду за надійну підтримку і сприяння в реалізації вкрай важливих сьогодні проєктів у нашому регіоні.

🇸🇰 У складі іноземної делегації: радник прем'єр-міністра Словацької Республіки Едуард Бураш, депутатка Національної ради Словацької Республіки Марія Шофранко, державний секретар Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Славомір Партіла, держсекретарка Міністерства охорони здоров'я Ленка Дунайова, генеральна директорка Офісу міністра освіти Словацької Республіки Яна Лісакова, Уповноважений у справах дітей Словацької Республіки Йозеф Міклошко та інші.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux