Навесні у Закарпатті планують розпочати будівництво льодової арени
опубліковано 27 січня 2022 року о 15:32

Сьогодні голова облдержадміністрації зустрівся з президентом Федерації хокею України Георгієм Зубком, щоб обговорити будівництво льодової арени в обласному центрі Закарпаття.

«Ми тривалий час працюємо разом з Ужгородською міською радою для створення необхідних умов для отримання проєкту та державного фінансування на його реалізацію. Сьогодні майже усі підготовчі роботи завершено. Очікуємо на типовий проєкт для завершення проєктування безпосередньо на місцевості й переходимо до етапу будівництва. За нашим планом він повинен стартувати вже у березні поточного року», — зауважив Віктор Микита.

Льодова арена, яку мають намір звести в обласному центрі у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», буде базою ДЮСШ для льодових видів спорту, серед яких — і хокей.

«Важливість такої інфраструктури важко переоцінити, оскільки саме ця локація розширить доступ до хокею та відкриє нові можливості для розвитку цього виду спорту», — наголосив очільник краю.

Георгій Зубко зазначив, що зараз готується комплексна державна програма підготовки тренерів, які надалі будуть забезпечувати тренувальний процес на новозбудованій інфраструктурі. Цим питанням сьогодні переймається Федерація.

Держава націлена на розвиток професійного хокею та підвищення рівня національної збірної команди України з хокею, тому в закарпатських дітей є реальний шанс стати успішними саме у цьому виді спорту та в майбутньому представляти свою область і країну на міжнародних змаганнях.

«Потенціал Закарпаття у цьому напрямку колосальний. Ми межуємо зі світовою хокейною державою — Словаччиною, окрім цього, неподалік від нас Чехія. Ці зв'язки лише підсилять нас для створення реальної ефективної реформи у спорті», — наголосив Віктор Микита.

Зараз команда облдержадміністрації вже напрацьовує механізми роботи із закладами освіти, вчителями фізкультури, тренерами для можливості створення системи селекції дітей, пошуку тих, хто має здібності та бажання займатися спортом з дитинства.

«Для них ми створюємо усі необхідні умови. Їхній успіх та розвиток — наша головна мета.

Упевнений, що поява інфраструктури такого рівня здійснить реальну спортивну революцію у нашому регіоні», — підкреслив Віктор Микита.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux