Найбільше хворих на COVID-19 виявляють у громадах із низьким рівнем вакцинації
опубліковано 03 грудня 2021 року о 17:15

Сьогодні під керівництвом в. о. голови Закарпатської облдержадміністрації Петра Добромільського відбулося позапланове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, де обговорили ситуацію з COVID-19 та перебіг вакцинації в області.

«Найголовніше – уберегти населення від важкого перебігу хвороби, не допустити погіршення епідемічної ситуації у Закарпатті та уникнути переходу до «червоної» зони. Ми повинні покращувати епідситуацію в краї, знижувати кількість нових виявлених інфікованих та зменшити навантаження на медичну систему», — наголосив Петро Добромільський.

Протягом трьох тижнів спостерігається погіршення майже усіх показників: рівень госпіталізації на 100 тисяч населення зріс до 65%, коефіцієнт виявлених випадків наближається до 20%.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров'я ОДА Анатолій Пшеничний, летальність досягнула рівня хвилі, що була навесні.

Регіональна координаторка вакцинальної кампанії проти COVID-19 в області Вікторія Тимчик зауважила, що за увесь час пандемії було підтверджено понад 81 тисячу випадків захворювання, померло — 2079 осіб. За її словами, коронавірусна інфекція в регіоні поширюється майже рівномірно, проте у кількох громадах, де низький відсоток вакцинованих, показник нових випадків хвороби відносно вищий.

«З понеділка починають діяти нові обмеження, відповідно до яких відвідувати заклади громадського харчування, спортивні, розважальні осередки тощо можна буде тільки за наявності COVID-сертифікатів», — підкреслив Петро Добромільський.

ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області проводить щоденний контроль за дотриманням карантинних обмежень. Моніторингові групи, у складі яких є і представники Нацполіції, провели 1475 заходів нагляду, на 195 об'єктах виявлені порушення, за фактом яких надано приписи для усунення та винесено протоколи.

«Президент України Володимир Зеленський, Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко створюють в Україні всі умови для подолання коронавірусної інфекції. Зараз ми разом повинні працювати над покращенням епідемічної ситуації у нашій області, дотримуватися карантинних обмежень та вакцинуватися», — підкреслив Петро Добромільський.

До засідання долучилися керівники УСБУ, ГУНП в Закарпатській області, Закарпатської обласної прокуратури та інші.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux