На Закарпатті зростає кількість інфікованих на COVID-19
опубліковано 07 жовтня 2021 року о 16:56

Сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації обговорили поточну ситуацію щодо COVID-19 та перебіг вакцинальної кампанії на Закарпатті.

«За останній тиждень щоденно фіксуємо понад пів сотні чи й сотню нових випадків захворювання. Дуже загрозливим і тривожним є сигнал, коли коронавірус діагностуємо у дітей. Сьогодні цей показник сягнув 28 випадків», – зауважила Ольга Чемет, заступниця директора департаменту охорони здоров’я ОДА.

За її словами, зараз в області 9 закладів охорони здоров’я приймають хворих на COVID-19, розгорнуто 940 ліжок, проте не можна допустити, аби закарпатці у цей період епіднебезпеки не мали можливості звернутися за медичною допомогою, отримати її в амбулаторних чи стаціонарних умовах.

Як зазначила регіональна координаторка вакцинальної кампанії в області Вікторія Тимчик, на Закарпатті 182 464 особи отримали першу дозу щеплення від коронавірусної інфекції, ще 121 040 людей отримали дві дози вакцини.

І навіть попри те, що у загальній кількості вакцинованих враховані і ті 20 тисяч закарпатців, котрі вакцинувалися в Угорщині, рівень охоплення щепленнями становить всього 15% населення області, 9,7 % – завершили вакцинальний цикл.

«Якщо аналізувати перебіг кампанії, то змушена визнати, що у вересні вона була не дуже вдалою. Якщо у серпні ми показали високі результати, то минулий місяць показав, що у населення нема зацікавленості у вакцинації від ковіду. Щотижня фіксуємо зниження темпів, а минулого – зафіксували рекордний спад аж на 13%. За 7 днів ми зробили трохи понад 15 тисяч щеплень, на противагу попередньому тижню із показником 18 тисяч», – прокоментувала Вікторія Тимчик.

Директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Михайло Поляк підкреслив, що зараз завантаженість ліжок на Закарпатті сягає 40,1%. Окрім цього, уже помітна негативна динаміка щодо кількості захворілих та летальних випадків.

«Станом на сьогоднішній ранок в інфекційній лікарні заповненість ліжок уже 85,7%, а в КНП «Центр легеневих хвороб» – 52%. Найбільше госпіталізованих у Мукачівській ЦРЛ. В Ужгороді ж реанімаційні відділення у двох закладах, де приймають хворих на COVID-19, повністю заповнені.

Середній та важкий стан виявляють тепер в осіб різного віку – як у старшого населення, так і серед людей, котрим 30 – 40 років», – зазначив Михайло Поляк.

Також спікери наголосили на необхідності дотримання протиепідемічних заходів та важливості проведення імунізації щодо COVID-19.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux