В Ужгороді завершують реконструкцію Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології
опубліковано 23 вересня 2022 року о 22:55

Сьогодні голова Закарпатської ОВА Віктор Микита разом із заступником керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенком оглянули хід робіт з реконструкції корпусу Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології в Ужгороді. 

«Цей надважливий проєкт втілюють у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Він є чи не єдиним, який вдається завершувати в умовах воєнного стану. 

Попри складні умови та нестачу державного фінансування нам таки вдалося віднайти кошти на завершення проєкту в обласному бюджеті. За це окрема вдячність депутатському корпусу облради», — наголосив Віктор Микита. 

Як зауважив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький, більшість операцій, які тут виконуються, — це високотехнологічні нейрохірургічні втручання найвищого рівня складності. У 2021 році було проліковано на 62% більше хворих, ніж у 2019-у. До весни 2022 року у закладі щорічно оперували близько 300 пацієнтів з інших регіонів, оскільки втручання такої складності проводили лише в кількох нейрохірургічних клініках України. З березня 2022 року кількість звернень за медичною допомогою у Центрі зросла на 50%. 

За словами Віктора Микити, в межах проєкту розширили наявну будівлю в три поверхи й збільшили загальну площу до 1 010 кв. м. На першому поверсі обладнали приміщення під магнітно-резонансний томограф, гамма-ніж та інше. На другому — приміщення під операційний блок, а на третьому встановили ангіограф. 

Водночас передбачили технічний блок, встановили ліфти, електропостачання та дизель-генератори, систему вентиляції, теплопостачання, пожежну сигналізацію тощо. Роботи тут завершені майже на 100%. 

Кирило Тимошенко відзначив ефективну роботу закарпатської команди та подякував усім причетним за ініціативу й реалізацію проєкту в такий складний для країни час. 

«Значення Центру важко переоцінити. Новий корпус та обладнання дадуть можливість лікувати наших бійців та проводити надскладні операції, котрі рятуватимуть життя. Це пріоритетне завдання, над яким ми працюємо 24/7. До того ж у цьому закладі тепер буде доступним лікування найгострішого періоду мозкового інсульту», — резюмував Віктор Микита.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux