На Закарпатті втілюватимуть проєкт з надання психосоціальної допомоги «MHpss».
опубліковано 28 листопада 2023 року о 21:12

Психосоціальну допомогу від благодійного фонду «Dorcas Ukraine» на Закарпатті від початку року вже отримали понад 7 тисяч ВПО, які належать до вразливих категорій.

За координації ОВА міжнародні партнери планують розширити свою діяльність у цьому напрямку та до кінця наступного року охопити підтримкою ще понад 2200 вимушених переселенців та місцевих мешканців у різних громадах краю. Це передбачає новий проєкт «MHpss».

Перспективи такої співпраці під час зустрічі сьогодні обговорили заступник голови ОВА Петро Добромільський, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» у Закарпатській області Таїсія Симочко та польова менеджерка благодійного фонду «Dorcas Ukraine» Дебора Ріссінг.

«Зараз нам необхідно об’єднувати зусилля задля розширення мережі психосоціальної підтримки населення. Спільно з нашими партнерами зможемо збільшувати кількість фахівців, які надаватимуть довготривалу кваліфіковану допомогу людям на місцях», – відзначив Петро Добромільський.

За його словами, особливо це важливо для тих громад, де є значна кількість ветеранів, вимушених переселенців і вразливих категорій населення. Завдяки проєкту «MHpss» дорослі й діти зможуть безоплатно відвідувати групові консультації та індивідуальні сесії безпосередньо за місцем проживання.

«Dorcas Ukraine» спільно з ГО «Неємія» та благодійним фондом «Новий початок» планують розпочати таку ініціативу у всіх громадах Берегівського, Мукачівського та Ужгородського районів. Згодом до проєкту залучать і інші, розповіла польова менеджерка благодійного фонду Дебора Ріссінг.

«За спеціально розробленою системою психологи та соціальні працівники у складі мобільних команд зможуть надавати фахову допомогу. Також у громадах плануємо організовувати групи взаємопідтримки. У них протягом 7 сеансів близько 10 учасників під керівництвом фасилітатора зможуть спілкуватися та отримувати необхідну психологічну чи соціальну допомогу, – зауважила Дебора Рессінг. – До проєкту хочемо залучити 23 волонтерів, які зможуть курувати кілька груп. Також ми готові забезпечити спеціалізовану підготовку й для місцевих мешканців – працівників освітньої, соціальної та медичної сфер».

Заступник голови ОВА Петро Добромільський подякував представникам благодійного фонду «Dorcas Ukraine» за підтримку та висловив сподівання на подальшу результативну співпрацю.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux