На Закарпатті стартував тренінг із координації та управління колективними центрами розміщення ВПО
опубліковано 21 лютого 2023 року о 17:32

Як колективним центрам розміщення ВПО ефективніше організувати свою роботу, яким чином вони можуть взаємодіяти між собою, розповідають на дводенному тренінгу, що сьогодні стартував на Ужгородщині. До заходу, який проводять за сприяння обласної військової адміністрації та Міжнародної організації з міграції, долучилося майже 30 керівників таких осередків.

Заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський привітав учасників тренінгу. Він наголосив, що це дуже важливі й потрібні навчання для тих, хто працює з внутрішніми переселенцями, допомагає їм адаптуватися та інтегруватися в життя нашого краю.

«Зараз у 247 колективних центрах проживає близько 6,5 тисячі вимушених переселенців. Це діти, літні люди та особи з інвалідністю, тож реалізація конкретних стратегій їх підтримки потребує організації грамотного й індивідуального підходів. Дводенний тренінг дозволить керівникам впровадити механізми ефективного управління на місцях», – зазначив Петро Добромільський.

За його словами, в області вже облаштували близько 67 приміщень для таких центрів, Ще 30 обʼєктів перебувають на етапі реконструкції, де невдовзі зможуть проживати вразливі категорії внутрішньо переміщених українців.

Гуманітарну, медичну, психологічну та консультаційну підтримку вимушеним переселенцям і центрам їх компактного розміщення на Закарпатті надає, зокрема, Міжнародна організація з міграції. Партнери також допомагають із ремонтом, обладнанням приміщень, а сьогодні вперше в Україні в нашій області проводять тренінг із координації та управління колективними центрами розміщення вимушених переселенців. Такі навчання планують масштабувати на всі регіони, наголосив фахівець відділу розбудови спроможності CСCM МОМ Левко Довган.

Під час тренінгу учасники дізнаються про актуальні механізми роботи з вимушеними переселенцями, особливості комунікації з партнерами-бенефіціарами, розглянуть питання щодо покращення доступу громадян до медичних послуг, захисту їхніх прав тощо.

Петро Добромільський подякував Представництву МОМ в Україні за спільну реалізацію важливих проєктів та ефективну співпрацю, також висловив сподівання на подальшу продуктивну взаємодію, спрямовану на підтримку вимушених переселенців та вразливих категорій населення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux