На Закарпатті стартувала підготовка до осіннього призову 2021 р.
опубліковано 22 вересня 2021 року о 13:17

Сьогодні під час брифінгу заступник голови облдержадміністрації, очільник обласної призовної комісії Ігор Шинкарюк повідомив про початок підготовки до призову громадян на строкову військову службу.

«Ми повинні якісно виконати завдання, що нам доручив Президент України Володимир Зеленський, щодо призову військовозобов'язаних, тому це питання є пріоритетним та перебуває під особистим контролем голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова.

Наразі триває підготовчий етап, зокрема вчора провели інструктивно-методичні збори з представниками центрів комплектування, головами районних призовних комісій, медиками, співробітниками Національної поліції та очільниками територіальних громад.

Нам потрібні фахівці найвищого рівня, адже наш громадянський обов'язок захищати наше населення та обороняти країну!» – наголосив Ігор Шинкарюк.

Також заступник голови Закарпатської ОДА зазначив, що всіх призовників перед відправленням на обласний збірний пункт тестуватимуть на Covid-19 методом ІФА (швидкий тест). Якщо тест буде негативний, їх скеровуватимуть на збірний пункт. Окрім цього, тих, хто має проблеми зі здоров’ям, що підтверджено висновками медичної комісії, до війська не призиватимуть.

Акцентували й на тому, що юнаків, які підлягають призову на строкову військову службу, не відправлятимуть у зону бойових дій на Сході України.

Відправка до військових частин буде здійснюватися з 4 жовтня по 14 грудня включно, а строкова військова служба триватиме 18 місяців.

За словами Юрія Величканича, заступника військового комісара – начальника сектору комплектування Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковника, призову на строкову військову службу підлягають громадяни України, які є придатними за станом здоров’я і не мають права на відстрочку чи звільнення від призову.

Оповіщенням громадян про призов на строкову службу та їх прибуття на призовні дільниці займаються керівники відповідних організацій, установ та органів місцевого самоврядування.

«Громадяни, які проходять строкову військову службу, не залучаються і ніколи не залучалися до проходження служби в зоні ведення бойових дій.

Проходження строкової військової служби здійснюється за екстериторіальним принципом комплектування, тобто наші призовники проходитимуть службу за межами області», – зауважив полковник Юрій Величканич.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux