На Закарпатті експериментально карету швидкої супроводжуватиме патрульне авто
опубліковано 13 травня 2021 року о 15:41

4 рази на рік при Закарпатській ОДА збирається Координаційна рада з безпеки дорожнього руху. Сьогодні в облдержадміністрації пройшло засідання під головуванням першого заступника голови Закарпатської ОДА Мирослава Білецького.

Основне завдання Координаційної ради полягає у забезпеченні координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств та їх об’єднань, установ і організацій, незалежно від форм власності і господарювання задля безпеки дорожнього руху.

Цього разу обговорили кілька важливих питань.

Зокрема ішлося про сезонне обмеження руху великовагового транспорту. На основних транспортних потоках краю зараз проводяться ремонтні роботи, а проїзд завантажених вантажівок у світлу пору дня, коли температура повітря і дорожнього покриття висока, руйнує полотно. 

«Представники Укртрансбезпеки та Патрульної поліції будуть стежити за дотриманням вимог у посиленому режимі, здійснюючи ваговий контроль на пересувних вагах. Тому просимо водіїв бути пильними і не порушувати правил», - зазначив перший заступник керівника краю. 

Члени Координаційної ради порушили також важливе питання, яке стосується не тільки дотримання правил дорожнього руху, а й звичайної етики. В області фіксують випадки, коли карета «швидкої» не може вчасно приїхати на місце транспортної пригоди чи просто у межах міста через те, що водії не реагують на сигнали і не звільняють дорогу медикам, блокують проїзди чи паркують свої транспортні засоби у недозволених місцях.

«Неприпустимо, щоб чиєсь порушення правил коштувало комусь життя. Тому ми будемо контролювати ці речі. Зокрема упродовж одного тижня експериментально за автомобілем швидкої допомоги їхатиме патрульне авто, таким чином, кожен порушник одразу буде зафіксований», - прокоментував Мирослав Білецький.

Говорили і про оптимістичні речі, а саме про роботу з дітьми. Заходи в ігровій формі у дошкільних закладах і молодшій школі навчають наймолодших учасників дорожнього руху бути пильними на дорозі і дотримуватись простих правил, які зберігають життя і здоров’я.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux