На Закарпатті добігає кінця перший етап вакцинальної кампанії від коронавірусу!
опубліковано 18 березня 2021 року о 19:55

Анатолій Полосков, голова Закарпатської ОДА, провів онлайн-нараду з головами усіх райдержадміністрацій та головними лікарями медичних закладів, які приймають пацієнтів із коронавірусною інфекцією! 

Окрім жорсткої карантинної дисципліни, головна відповідь коронавірусу сьогодні - вакцинація! 

Анатолій Полосков разом зі своїм першим заступником Мирославом Білецьким, директором департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолієм Пшеничним та головною епідеміологинею Вікторією Тимчик підбили підсумки першого етапу імунізації проти COVID-19 в області. 

Анатолій Полосков: «Вакцинація – найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань. Організм реагує на введену вакцину, виробляючи імунітет до хвороби. Сьогодні ми вже чітко бачимо механізм, який може вберегти усіх нас від хвороби, а завтра – подолати її взагалі. Запорука від тривалого локдауну в країні - активна вакцинальна кампанія. Я особисто зробив щеплення від коронавірусу. І всі присутні сьогодні тут - також вакциновані. Нам потрібно збільшити темпи вакцинації. Пройшов рік, а Закарпаття знову повернулося до «червоної» зони. Так, ми довгий час тримали оборону, але наші медики виснажені. Медична система також немає безмежного ресурсу. Тому я закликаю усіх до щеплення від ковіду. Це дуже вагомий шанс побороти ковід та повернутися до нормального життя!»

За словами Вікторії Тимчик, наступного вівторка, 23 березня, розпочинається другий етап щеплень від COVID-19. 

На сьогодні понад тисяча медиків, які лікують пацієнтів із діагнозом коронавірусної інфекції, вакцинувалися  у Закарпатській області. 

Підтримують вакцинальну кампанію і духовенство краю, відомі та публічні особи Закарпаття. 

Окрім цього, в області розпочинають працювати і стаціонарні пункти, де медики, які пройшли спеціальні навчання, імунізуватимуть людей за планом Дорожньої карти проведення масової вакцинації. 

Голова Закарпатської ОДА зазначив, що сьогодні гострою є проблема дезінформації про щеплення від коронавірусної інфекції, що є неприпустимим.

Якщо ситуація не покращиться, то Анатолій Полосков ініціюватиме введення більш жорстких заходів задля збереження здоров’я і життя закарпатців.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux